Седем практични съвета за лятно освежаване на дома с по-малко средства

Лятото освен време за почивка и море, често е и период за ремонти, преподреждане и освежаване на дома. Много от нас използват именно този по-тих и спокоен сезон, за да внесат някаква промяна и повече уют в ежедневието си. От уебсайта за интериорни решения Pano.bg дават няколко полезни идеи как това може да стане без много усилия, похарчени средства и без вкъщи да се разхождат голям брой майстори. Екипът на онлайн магазина представят седем лесни начина за освежаване на жилището.

Използвайте повече огледала 

Една много свежа идея за декориране на празните стени у дома е чрез поставянето на огледала. Те не само ще запълнят по ефектен начин празното място, а и ще добавят усещане за увеличаване на свободното пространство в помещението, създавайки повече простор в него. Не на последно място огледалата ще увеличат естествената светлина, използвайки нейните физични свойства. В добавка те имат и практичен аспект.

Ароматите – подценяваният елемент от интериорния дизайн 

Когато става въпрос за интериорен дизайн, обикновено се замисляме първо за визуалните елементи и рядко се сещаме за ароматите. А би трябвало. Те са важна част от изживяването и усещането за уют, а освен това има разнообразни начини да ги внесем в нашия дом – с цветя и други растения, етерични масла, ароматизирани свещи и др.

Освен, че внасят свежест и приятен аромат у дома, растенията пречистват въздуха и създават усещане за връзка с природата. Една прекрасна идея да поканите лятото в дома си е като украсите жилището си с тропически растения, които могат да се отглеждат и в саксия. Друг вариант е да поставите на повече места в дома си вази със свежи сезонни цветя.

Декорирайте стените с картини 

Ако искате за разнообразите интериора у дома, можете да промените стените, дори и без да ги боядисвате. Лесен начин да направите това е като ги декорирате с картини. Дори и да не можете да си позволите да закупите скъпи произведения на изкуството, можете да използвате репродукции, специално създадени за поставяне на стена. в Pano.bg могат да бъдат открити голямо разнообразие от репродукции на известни български и чуждестранни художници. Това ще добави по-оригинална визия и повече арт елементи в домашния интериор, а по-големите фенове на изобразителното изкуство могат да превърнат дома си в истинска мини галерия за произведения на изкуството.

Обърнете внимание на домашния текстил 

Добро настроение у дома може да се внесе и чрез използване на летни елементи в домашния текстил. Това могат да бъдат нови възглавници за дивана в хола, изобразяващи плаж, нова пътека в антрето, имитираща морски вълни. В спалнята може да бъде поставено красиво спално бельо с морски принт или с природни мотиви, а в банята – сини кърпи.

Пренаредете малките предмети 

Този съвет не се отнася за цветята и растенията, защото не всички виреят еднакво добре навсякъде. Можете обаче спокойно да пренаредите книгите в библиотеката, картините на стената или различни аксесоари по нов начин. Това ще промени пространството и ще внесе разнообразие и свежест в дома ви.

Метални декорации за стена 

Този тип интериорни решения са уникални както с материала, от който са изработени, така и с ефекта, който създават – често оставяйки въображението да допълни цялата картина, посочват от Pano.bg. Те могат да бъдат с животински или географски мотиви, или просто да изобразяват една чаша кафе с издигаща се от нея пара. Металните декорации добавят обем и внушават минимализъм, оставяйки на въображението да свърши повечето работа като си представи част от картината направо върху стената.

Не забравяйте симетрията 

Независимо дали става въпрос за картините по стените или за декоративните възглавнички в хола, пространството може да бъде добре организирано чрез използване на правилото за симетрия. Можете например да поставите двойка идентични столове или лампи и да ги подредите симетрично едни спрямо други. За същата цел могат да бъдат използвани вази и саксии с цветя, поставки за вино, етажерки или други мебели.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply