Поли Генова, Хоумлес и трупата на Театър на Армията се присъединяват към „Нестле за Живей Активно! Град 2022“

В първото вечерно издание на инициативата под мотото „Активни ден и нощ“ освен звезди ще се включат и над 80 спортни и танцувални клуба, които ще предизвикат столичани да се движат и забавляват от 18 часа до полунощ на 18 септември

 

Поход на майки с деца, маратон на четири лапи, атрактивно шествие на тротинетки, дронове и велосипеди, танцов флашмоб и поход на бързоходци ще тръгнат от 5 лъча към главната сцена пред  НДК, където ги очакват танцови предизвикателства, спортни демонстрации, игри, награди и висок градус на доброто настроение.

Олимпийските шампиони Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, заедно със звездите на шоубизнеса Поли Генова, Алфредо Торес, Хоумлес, актьорите от Театър Българска Армия, както и Евгени Иванов-Пушката и Маруся Иванова, състезателките от волейболен клуб Марица, триатлонистът Момчил Димитров, треньорът на четириногите Асен Аролски и много други ще поведат всички ентусиасти, които избират активния начин на живот и забавление като алтернатива на скуката и заседналостта.

Забавлението и движението ще продължат и извън сцената с „Нощ на отворените фитнеси“, където над 10 зали на Pulse Fitness & Spa,  Атлетик и Next Level ще работят безплатно от 22:00 до 00:00 часа, а звездният отбор на „Нестле за Живей активно! Град 2022!“ ще води различни спортни активности – от йога и пилатес, през зумба до кардио и силови тренировки.

Запазете датата 18-ти септември и кажете „Да“ на активния начин на живот, защото движението е здраве, щастие и обмен на позитивна енергия. Каним ви в отбора на „Нестле за Живей Активно! Град 2022“, в който всички печелим заедно!“ – призовава г-жа Нели Ангелова, Директор Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар.

Брандовете на Нестле България NESCAFÉ 3in1, PURINA, NESTLÉ Fitness, NESCAFÉ Frappé, NESCAFÉ Dolce Gusto, NESTLÉ GERBER, NESTLÉ NESQUIK, KITKAT, SMARTIES, LION, NESTLÉ МУРА и Нестле за По-здрави деца ще се грижат за широките усмивки на всички гости с много награди и изненади.

Според изследвания на психолози физическите упражнения ефективно облекчават стреса, всяка форма на активно движение успешно предпазва от поява на симптоми на тревожност, повишава способността ни за самоконтрол и ефективността ни.

Има много проучвания, разглеждащи физическата активност на различни нива спрямо интензивността и влиянието върху настроението на хората. Повечето изследвания установяват, че аеробните упражнения с нисък интензитет – за 30–35 минути, 3–5 дни в седмицата, за 10–12 седмици – са най-добрата комбинация за повишаване на нивата на положителните настроения (напр. ентусиазъм, бдителност).

В България само 36,5% от юношите (10-19 години) и 12,8% от възрастните (20-65 години) извършват достатъчна физическа активност според данните за 2021 г., изнесени от Европейската комисия. А в основното и средното образование има задължителни едва 3-3,5 часа седмично физическа активност.

Можем да променим тази тревожна статистика като бъдем проактивни, сами намерим своята предпочитана форма на активно движение и  я превърнем в навик.

„Нестле за Живей Активно!“ вече 17 поредни години работи за промотиране на по-целесъобразно и здравословно ежедневие на българите. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, инициативата се провежда с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична Община, а основен партньор на изданието „Нестле за Живей активно! Град 2022“ е #BEACTIVEDAY и Българска асоциация за здраве и фитнес. Инициативата се провежда в партньорство с Българска федерация по художествена гимнастика, Българска федерация по биатлон, Българска федерация лека атлетика,  Pulse Fitness & Spa, Атлетик Фитнес, Next Level, Pirin Spring, Екопак, Asics, Държавната агенция за закрила на детето, Заедно в час, 5 KM RUN. И с медийната подкрепа на Darik radio, Bg Radio, 24chasa, Netinfo, dir.bg, Offmedia, Webground, Sportal group, Dsport, Skafeto​.

 

Очаквайте пълна информация за събитието във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно! Град 2022“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply