Джейн Фонда обяви, че е болна от рак

Джейн Фонда обяви в социалните медии, че е болна от рак, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

„И така, скъпи приятели, имам нещо лично, което искам да споделя. Бях диагностицирана с Неходжкинов лимфом и започнах химиотерапия“, написа 84-годишната актриса в публикация в профила си в Инстаграм. „Това е много лечим рак и се чувствам голяма късметлийка“, добави тя.

Заболяването започва от белите кръвни клетки и засяга части от имунната система на тялото, предава БТА.

Джейн Фонда призна, че за разлика от мнозина, има привилегията да е застрахована и да получи достъп до най-добрите лекари и грижи.

„Почти всяко семейство в Америка се е сблъсквало с рак в един или друг момент и твърде много от тях нямат достъп до качествените здравни грижи, които получавам, а това не е правилно“, написа още тя.

Актрисата сподели, че е започнала шестмесечен курс на химиотерапия, добре понася лечението и няма да позволи това да попречи на обществените й дейности.

Не за първи път Джейн Фонда се бори с рак. През 2010 г. беше отстранен тумор от едната й гърда, а освен това имаше рак на кожата.

Джейн Фонда спечели две награди „Оскар“ за ролите си в „Kлут“ от 1971 г. и „Завръщане у дома“ от 1978 г. Сред филмите, в които участва са също „Барбарела“ и „Девет до пет“, както и в сериала на стрийминг платформата Нетфликс „Грейс и Франки“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply