Пит и Джоли са в нова битка за винарната им

Компания, основана от Джоли, е подала иск на стойност 250 млн. долара срещу бившия й съпруг, в който се твърди, че той и група негови приближени са започнали коварна кампания, за да „завземат контрола“ над френската винарна, която са купили като двойка. Това било „отмъщение за развода и процедурата за попечителство“, както и за да „гарантират, че Джоли никога няма да види и цент“ от огромните ѝ печалби.

В иска се твърди също, че Пит се е опитал да използва големия финансов дял на Джоли във винарната, за да я принуди да подпише „клауза за мълчание“, която да й забрани да обсъжда обстоятелствата, довели до развода им, и че Пит е пропилял милиони от парите на компанията за „суетни проекти“, включително над един милион долара за плувен басейн.

В съдебните документи, подадени във вторник в Лос Анджелис, пише, че след като двойката е купила имението от 1300 акра в Южна Франция през 2008 г., те съвместно са инвестирали десетки милиони долари, за да го подобрят. Те са имала споразумение, според което актрисата е контролирала хуманитарните им проекти, включително фондацията Джоли-Пит, докато „контролът върху инвестицията на двойката в „Chateau Miraval“ е бил оставен в ръцете на Пит“.

Макар винарната да е печелила награди и да се е превърнала в изключително ценен актив под тяхна собственост, „не всичко е било наред“. Говори се, че Пит има публично признат проблем със злоупотребата с алкохол, припомня dir.bg.

Искът е заведен от Nouvel – компанията, която Джоли основава, за да запази дела си във винарната, която наскоро продаде на алкохолния гигант Stoli.

В иска се твърди също, че след развода Пит и директорите на „Chateau Miraval“ са „пропилели десетки милиони от парите на избата за проекти, които нямат почти никаква бизнес обосновка“.

Двойката е в различни съдебни спорове за имота от месеци. Последното заявление е контра иск срещу документи, подадени от адвокатите на Пит. Двойката купува имота три години след като започва да се среща. През 2014 г. те се ожениха в параклис на територията му.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply