В Деня на София да почистим реката в Южния парк

Елате да отпразнуваме заедно Деня на София – 17 септември, като почистим Перловска река в Южния парк – любимо място за разходки и спорт в столицата!

Сборният пункт е в 9:30 часа около църквата на ж.к. „Гоце Делчев“ (https://goo.gl/maps/xxVFfDihFJWw3XZp6), където реката влиза в парка. Почистването продължава по течението на реката в посока бул. „Витоша“. Осигурени са чували за отпадъци и ръкавици.

От 11:30 часа пред „Топлоцентрала“ ще има и образователни игри за деца. В тях ще им покажем, че трябва да произвеждаме и употребяваме по-малко смет, а с намерените отпадъци ще направим нещо полезно и забавно. Също така ще има биолози и орнитолози, които ще им разкажат повече за богатото биоразнообразие в парка.

Може да се включите във всеки един момент. Ще има координатори, които ще ви насочат къде се извършва почистването. Следете събитието във Facebook – в него ще споделяме и текущото си местоположение.

Събитието се подкрепя от „Грийнпийс“ – България, „Спаси София“, “ПанГея – младежка организация към WWF”, Екологично сдружение “За Земята“ и Българска фондация „Биоразнообразие“.

Пред „Топлоцентрала“ ще може да се запознаете с дейностите на организациите.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply