Седмицата на модата в Лондон минава под знака на национален траур

Седмицата на модата в Лондон мина под знака на национален траур по повод кончината на кралица Елизабет Втора, предава БТА. Модните гиганти „Burberry“ и „Raf Simons“ оттеглиха участието си.

Съпътстващи празнични мероприятия – тържества и чествания, са анулирани до Седмицата на модата в Париж. Няма да има ревюта в деня на погребението. Програмата ни ще завърши с Ричард Куин, който получи първия приз „Елизабет Втора“ за мода. Кралицата беше на неговото първо ревю през 2018 г.

Пандемията беше удар за всички, които получиха дипломите си през последните две години. Беше много трудно да се стартира бизнес или да се започне работа. По време на пандемията ние бяхме ангажирани със събирането на пари и продажбата на маски, с различни дарения и фондации. Това беше начин да подкрепим модните къщи, коментират от Британския съвет за мода.

Интересен факт е, че младите дизайнери са много загрижени за отпечатъка, който оставяме, а модната индустрия, за съжаление, има голямо значение за въглеродните емисии. Затова модата е обект на атаки. „Предимство е да имаме млади дизайнери, които показват, че искат да работят по нов начин. Това ще даде тласък на цялата индустрия да се промени.

В миналото бяхме свикнали да виждаме големите компании изпълнени с млади дизайнери. Сега има много повече менторство, разделяне на процесите по търсене и развитие.“, казват от академията.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply