Алек Болдуин е постигнал гражданско споразумение със семейството на жената, която простреля смъртоносно

Актьорът Алек Болдуин съобщи, че е постигнал гражданско споразумение със семейството на жената, която простреля смъртоносно с реквизитен пистолет на снимачната площадка миналата година.

Американският актьор е държал пистолет „Колт“ по време на репетиция за „Ръст“, уестърн, който се снима в Ню Мексико през октомври миналата година, когато е изстрелял боен патрон, убивайки 42-годишната Халина Хътчинс.

„Имаме удоволствието да обявим уреждането на гражданското дело, заведено от името на семейството на операторката Халина Хътчинс“, заяви Болдуин в публикация в Instagram. „По време на този труден процес всички запазиха желание да направят това, което е най-добро за сина на Халина“, каза Болдуин в своя пост в Instagram.

На Болдуин, който е продуцент, както и звезда във филма „Ръст“, е било казано, че пистолетът е безопасен, и по-рано той заяви, че не е натиснал спусъка.

Продукцията на филма ще продължи през януари, съобщиха създателите на филма в изявление, като съпругът на Халина, Матю Хътчинс, ще поеме ролята на изпълнителен продуцент.

„Нямам никакъв интерес да участвам в обвинения или да приписвам вина (на продуцентите или на г-н Болдуин)“, каза Матю Хътчинс в изявление. „Всички ние вярваме, че смъртта на Халина е ужасен инцидент.“

Според Матю Хътчинс „всички първоначални главни действащи лица“ ще се завърнат на снимачната площадка.

Режисьорът на „Ръст“ Джоел Соуза, който също е пострадал по време на снимките, заяви, че ще посвети работата си по филма занапред, „на почитане на наследството на Халина“.

„Въпреки че със сигурност ще горчи, съм доволен, че сега заедно ще довършим това, което Халина и аз започнахме“, каза той в изявление.

Съдебният иск на семейството е едно от поредицата граждански производства във връзка с фаталната стрелба, която предизвика шок в Холивуд и доведе до призиви за постоянна забрана на оръжията на снимачните площадки. Разследващите не са повдигнали криминални обвинения във връзка с трагедията, но отказаха да ги изключат срещу всички замесени, включително Болдуин.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply