Отряд приказни герои спасяват коледните празници в „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок

С илюстрациите на талантливата художничка Маргарита Кухтина, очарователната книжка учи децата, че приятелството и любовта са най-големите подаръци

 

Най-обичаните герои от няколко класически детски приказки се събират заедно, за да спасят коледния ден в прелестната книжка „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок, която излиза и на български език с великолепните илюстрации на Маргарита Кухтина (ИК „Сиела“).

Никога не е твърде рано да открием празничния сезон сред страниците на това богато илюстровано коледно издание, в което децата от едно малко, отдалечено селце са в опасност да останат без подаръци – не защото са били лоши през годината, а защото… Дядо Коледа просто е заспал.

Бъдни вечер е, а Дядо Коледа вече е раздал почти всички подаръци на послушните деца от дългия си списък. Остава му само да стигне до закътаното селце През девет планини в десета, за да завърши тазгодишната си обиколка.

Но когато очите му започват да се затварят, а прозевките му стават все по-чести и по-дълги, добрият старец решава да слезе в хижата на Трите мечки, която така приветливо го придърпва с топлата си светлина. Е, какво пък толкова, не може ли да си почине за минутка?

В момента, в който пристъпват прага на къщурката си и заварват Дядо Коледа да хърка на дивана, Татко мечок, Мама меца и Малкото мече знаят, че трябва да го събудят. Но това не е толкова лесна задача… Почти полунощ е, а горкият старец спи все така непробудно.

Добре, че Малкото мече знае на кого да се обади. На помощ да раздадат подаръците пристигат Приказните спасители – банда смели герои, които се впускат в шеметно приключение към През девет планини в десета, решени да спасят Коледата на всяка цена.

Червената шапчица ще помогне със своите умения по ориентиране в Най-дълбоката и тъмна гора. Трите прасенца – със способностите си на строители, седемте джуджета ще се окажат полезни като миньори в Най-чудовищната планина. А Малкото мече ще получи най-голямата изненада…

С твърди корици и в голям формат, „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок е красиво подаръчно издание, в което цветната магия на Коледа оживява и показва на децата, че дори и Дядо Коледа понякога има нужда от малко помощ и верни другари.

Подходяща за деца между 2 и 5 години, тази очарователна детска книжка припомня на малки и големи, че най-безценните подаръци, които можем да си пожелаем за тази Коледа са приятелството и любовта.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply