Мрачна готическа приказка пренася в Ирландия през XIX век

„Всички шепнещи кости“ от А. Г. Слейтър е мрачно готическо приключение, наситено с мистика и съспенс

 

Далеч в сърцето на мрачен магически свят, вдъхновен от Ирландия от XIX век, ни запраща омайващият фентъзи роман на австралийската писателка А.Г. Слейтър, който покори сърцата на любителите на жанровата литература по цял свят.

С привкус на морски вятър и готически мрак, „Всички шепнещи кости“ е oмагьосваща приказка, която ще ви въвлече в свят на зловещи семейни тайни, магия и вещици, митични и морски създания; за силни жени и за мъжете, които се опитват да ги подчинят на волята си и губят живота си.

Имало едно време, толкова отдавна, че само разказвачите на приказки помнят…

Някога преди години в дома на семейство О‘Мали, недалеч от гранитните скали на Гоблинов нос, ехтели музика и шумолене на бални рокли, звън от кристални чаши, шампанско и благоденствие.

Търговията вървяла, а корабите им винаги пристигали пълни с богатства в пристанището на Вълнобор. Били години на безгрижие, в което водата и земята сякаш били в краката им…

Днес старото имение тъне в разруха, сякаш морето е хвърлило своето зловещо проклятие и е измило всяка следа от някогашния престиж на семейство О‘Мали.

Когато младата Мирен е заставена от баба си Ифа– последната чистокръвна О‘ Мали – да се омъжи за своя братовчед Ейдън, за да възстанови някогашната слава на рода, тя е на път да се сбогува с мечтата си да загърби морското градче и да потърси мястото си в света.

Много скоро обаче младата жена се оказва завлечена на дъното на зловещо и древно сказание, в което сред удавени тайни и прогнили мечти бродят призраци от миналото, магия и същества, способни да изпълнят всяко човешко желание, но на твърде висока цена.

Наситена с някои от най-мрачните елементи на европейския фолклор и съспенс, „Всички шепнещи кости“ е впечатляващо и спиращо дъха изживяване – гмуркане в дълбоките води на  жанровата литература, след което няма да изплувате бързо обратно в реалността.

„Затрогваща и красива, това е мрачната готическа приказка, която чакахте.
„Всички шепнещи кости“ показва Слейтър в цялата ѝ мрачна прелест. Не я пропускайте!“

Кристофър Голдън,
автор на бестселърите на New York Times „Арарат“ и „Red Hands“

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply