Най-възрастният слон в Германия почина на 67 години

Най-възрастният слон в Германия почина в зоологическата градина в Аугсбург на 67 години, предаде ДПА, като цитира директора на зоопарка Томас Лип.

„Тарга беше икона на нашата зоологическа градина“, каза той пред пред в. „Аугсбург алгемайне“, след като слоницата заспа за последен път в понеделник.

Тя беше най-старият слон в Германия и един от екземплярите от вида, живял най-дълго в плен в света. Томас Лип каза, че персоналът на зоопарка се е разплакал от новината за смъртта на животното.

Тарга е родена в Индия през 1955 г. и пристига в Германия на 6-годишна възраст. Слоницата първо живее известно време в Хамбург, а след това и в Оснабрюк, преди да бъде настанена в Аугсбург. В местния зоопарк тя пребивава 35 години. Там Тарга живее с партньора си до средата на 2021 г.

Слонът бе приспан на 53-годишна възраст. Дълго време Тарга търси покойния си спътник, след като остава сама. В зоопарка има още два слона, но грижещите се за Тарга решават да не поемат риск животните да се сбият, ако бъдат събрани.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply