Елин Хилдебранд дава старт на първата си коледна поредица с топлия роман „Зимна улица“

„Кралицата на летните романи“ отново ни кани на пътешествие към остров Нантъкет, който е също толкова райски през зимата

 

Докато почитателите на Елин Хилдебранд нетърпеливо чакат екранизацията на Netflix по хитовия ѝ роман „Перфектната двойка“, обичаната американска писателка се завръща на български език с истинско коледно чудо – първата си празнична история „Зимна улица“.

С нея „кралицата на летните романи“, накарала хиляди читатели по света да мечтаят за тропически дестинации и спиращи дъха гледки, дава старт на новата си завладяваща поредица „Winter“, която за пореден път ни кани в живота на жителите на райския остров Нантъкет. А той, оказва се, е не по-малко райски през зимата. Само с някои малки изключения.

23 декември е, а обикновено препълненият по време на коледните празници хотел „Зимна улица“ е необичайно тих. Няма и следа от тълпите туристи, които пристигат за традиционния за Нантъкет Коледен парад. Дългите списъци с чакащи за празничната седмица са заменени от неонов знак „Свободни стаи“. А това дори не е най-лошото нещо в живота на собственика на хотела Кели Куин.

Горд баща на цели четири вече пораснали деца, Кели с натежало сърце наблюдава как всяко едно от тях претърпява свой собствен катарзис в живота. Чувствайки, че не може да се меси в решенията им, Кели с нетърпение очаква Коледата, за да събере семейството си и да възвърне поне частица от присъщия на декември празничен дух.

Но желанията му набързо се опропастяват, когато под собствения си покрив Кели заварва най-голямата изненада – жена му Мици, която се целува не с кой да е, а с Дядо Коледа. Само че добрият старец изобщо не е старец, а приятелят на Кели – Джордж, който забавлява посетителите на хотела докато трае празничния сезон. Е, явно в свободното си време се грижи и за съпругата на собственика.

Мечтаната коледна вечеря пропада с гръм и трясък и в дома на семейство Куин настъпва същински хаос, засилен от пристигането на децата на Кели, които донасят със себе си обилно количество неочаквани изненади, емоции и драми.

В момент, в който Коледата изглежда напълно неспасяема, единственият човек който може да сложи нещата в ред се оказва бившата съпруга на Кели – известната водеща Маргарет Куин.

Но тази задача съвсем не се оказва толкова лесна. Защото далеч преди греяното вино и джинджифиловите бисквити да бъдат сложени на масата и всички подаръци да бъдат отворени, хотел „Зимна улица“ ще трябва да преживее любовен триъгълник, непланирана бременност, малък пожар, твърде много шотове с уиски, безкраен поток от коледни песни, неочакван шок и объркани любови. А това си е същинска формула за коледно бедствие.

Нестандартна и забавна, написана в духа на най-обичаните коледни класики, „Зимна улица“ е стоплящ сърцето роман за завръщането у дома по време на празниците, което не винаги протича толкова идилично, колкото очакваме.

Елин Хилдебранд за пореден път доказва, че е ненадмината в умението си да обрисува взаимоотношенията в едно семейство такива, каквито са – реални, нюансирани, изпълнени с много недоразумения, но и с още повече любов.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply