Новата детска книжка „Снежният човек“ представя цветна коледна приказка

Излезе от печат новата детска книжка „Снежният човек“. Цветна коледна приказка, базирана на класическата история на Реймънд Бригс, вдъхновила филми, пиеси и игри. Това е нова нейна версия от популярния британски детски писател и филмов сценарист Майкъл Морпурго.

Една декемврийска сутрин Джеймс се събужда и осъзнава, че навън най-после е завалял сняг. Вече е натрупало толкова много, че малкото момче може да излезе и да си направи снежен човек. И то не какъв да е снежен човек, а огромен, красив, като жив. Джеймс иска да направи снежния човек от своята любима детска приказка.

В нощта преди Коледа ще се случи нещо вълшебно. Джеймс отдавна е мечтал за съвършения подарък, но неговият снежен човек ще му даде нещо дори по-ценно – едно незабравимо пътешествие, едно преживяване, което ще запомни за цял живот и най-вече – вяра в себе си, за да се пребори с всички свои трудности.

Тази книга е вдъхновена от класическата коледна история „Снежния човек“ на Реймънд Бригс, с която поколения деца са израснали в САЩ и Великобритания. Оригиналът на приказката е само с илюстрации, без думи, но популярният британски детски писател и сценарист Майкъл Морпурго е решил да я облече в нова форма.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply