Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест

Музеят на Мадам Тюсо премахна восъчната фигура на Кание Уест от залата, в която посетителите можеха да я видят, предаде ДПА. Това стана, след като няколко компании, сред които и „Адидас“, прекратиха партньорствата си с Уест и той отпадна от списъка на милиардерите на списание „Форбс“ заради противоречивите забележки, които си позволи публично.

Моделът на американския рапър, който промени името си на Йе, е преместен в архив от музея.

„Фигурата на Йе (Кание Уест) е прибрана от атракционния етаж в нашия архив“, обясни говорителка на Музея на Мадам Тюсо пред информационната агенция Прес асосиейшън. „Всеки печели своето място в Музея на Мадам Тюсо в Лондон и вслушваме се в мнението на нашите гости и публиката кого очакват да видят“.

Восъчната фигура на Кание Уест първоначално бе поставена в музея през 2015 г. заедно с тази на тогавашната му съпруга Ким Кардашиян.

Освен отстраняването на восъчната му фигура от Музея на Мадам Тюсо, изпълнителят бе принудително изведен от офис в Лос Анджелис на компанията, производител на обувки „Скечърс“, където пристигна без предварителна уговорка, предадоха Ройтерс и АФП, като цитираха съобщение на фирмата.

Уест и хората, с които дошъл, са били придружени до изхода от служители на компанията след кратък разговор. Не се съобщава целта на визитата в офиса. Американският рапър заемаше по-рано тази година номер 1513 в списъка на богаташите на изданието „Форбс“, като състоянието му се оценяваше на 2 милиарда щатски долара благодарение на неговите модни марки и сделката с “Адидас”.

Във вторник обаче германската компания за спортно облекло обяви, че прекратява производството на Yeezy, модно сътрудничество с Уест, заради антисемитските изказвания на рапъра в социалните медии.

„Форбс“ сега изчислява, че състоянието на изпълнителя вече е 400 милиона щатски долара – идващо от „недвижими имоти, пари в брой, музикалния му каталог и пет процентов дял във фирмата на бившата съпруга Ким Кардашиян, наречена „Скимс“.

Агенцията за таланти CAA обяви, че е прекратила отношенията си с Уест. Модната къща „Баленсиага“ също се отказа от сътрудничество с 45-годишния изпълнител, както и други компании.

Изпълнителят бе критикуван по-рано този месец, че се появи с блуза с надпис „Животът на белите има значение“ при представянето на последната му колекция на Парижката седмица на модата. Това е противоположен на известния лозунг „Животът на чернокожите има значение“, емблематичен за антирасистките протести в САЩ през 2020 г.

В последните няколко дни бившата му съпруга Кардашиян и членовете на нейното семейство призоваха за край на „ужасното насилие и риторика на омразата“ срещу еврейската общност, припомня ДПА.

Изпълнителният директор на „Спотифай“ Даниел Ек каза пред Ройтерс, че коментарите на Уест са „ужасни“, но че музиката му ще остане в платформата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply