Суперкомпютър предсказа кога човечеството ще изчезне

Суперкомпютърът World One, предназначен за прогнозиране на цивилизационните модели, е предсказал кога човечеството ще изчезне, съобщава британският вестник The Daily Star.

Според изчисленията на машината, поръчана от Римския клуб през 70-те години на миналия век, колапсът на цивилизацията ще настъпи през 2050 г. Причината за края на света ще бъде човешката дейност, особено замърсяването и неговите отрицателни последици, пише БГНЕС.

„Около 2040-2050 г. цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува“, се казва в прогнозата. Дори пълното преминаване към „екологични“ автомобили и строгият контрол върху раждаемостта няма да подобрят ситуацията.

Daily Star припомня, че в прогнозата на World One за 2020 г. се твърди, че състоянието на планетата ще бъде „изключително критично“.

Климатологът Йохан Рокстрьом заяви по-рано, че след по-малко от 50 години може да започне масова емиграция от Бразилия, Индия, Африка и Близкия изток заради повишаването на температурите. Ученият прогнозира, че затопляне от 2,4 градуса ще има непредвидими и „катастрофални“ последици за Земята, създавайки изцяло нови условия за живот. Някои части на планетата вероятно ще престанат да бъдат обитаеми.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply