„Депресията: начин на употреба“ – ново от AMG Publishing

По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на хората с депресия в света днес е между 280 и 320 милиона. Айсбергът е дълбоко в океана и това е само неговият връх

 

Книгата „Депресията: начин на употреба“ е аларма за тревожната тенденция. За неразбирането на депресията. За пренебрегването и липсата на емпатия. За ненавременното или неправилното ѝ диагностициране. За важността на проблема и нуждата от разговори по темата.

„Депресията: начин на употреба“ ви представя обстоен анализ на факторите, отговорни за появата на депресивно състояние. Независимо дали вие или ваш близък сте се срещали с депресията, или искате да се запознаете по-добре с класификациите и характеристиките на депресивните състояния, тази книга ще бъде ваше ръководство.

С откровеност и ерудиция д-р Антоанета Славова повежда читателя на пътуване към откриването, приемането и справянето с „великата актриса“ – депресията. Книгата се фокусира и върху един от най-важните елементи на пъзела – превенцията.

Дайте си силата и куража да направлявате емоционалното объркване, да преборите тази различна в същината си болка, този различен вид тъга.

 

Антоанета Славова е родена в Благоевград, но на 18-годишна възраст се премества в София, където завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Катедрата по психиатрия на Медицинска академия. От 1992 г. живее и създава частна практика в Южна Африка – първоначално в Дърбан, а от 2015 г. в Йоханесбург. Депресивните и тревожностните разстройства са в центъра на дългогодишния ѝ клиничен опит. Профeсионалният ѝ подход е фокусиран върху човешките въпроси за смисъла на съществуването, свободата, самотата и идентичността. Автор е и на романите „Картини от едно бягство, считано за спасително“ (1997 г.), „Между“ (2004 г.) и „Луна на прозореца“ (AMG Publishing, 2019 г.).

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply