Премиерът на България (1997-2001) Иван Костов представя „Политиката отвътре“ във Варна

Събитието ще се проведе на 29 ноември в Пресцентър на Фестивален конгресен център

 

Само преди седмица премиерът на Република България (1997-2001 г.) Иван Костов се срещна с българи, живеещи във Великобритания, и представи изданието на „Политиката отвътре“ и своя цялостен философски възглед за процесите, формиращи демократичното общество.

Стартиралият диалог продължава и в среща и с жителите на Варна, където големият държавник ще гостува от 18:00 ч. на 29 ноември 2022 г. в Пресцентър на Фестивален конгресен център – Варна (бул. „Сливница“ 2).

Toва ще е трето представяне на изданието в страната след грандиозните премиери в София и в Пловдив.

Модератор на събитието ще бъде писателят и главен редактор на издателство „Сиела“ Захари Карабашлиев, а своя прочит на този учебник по политическо достойнство ще предложи уважаваният проф. Димитър Камбуров.

Входът е свободен, а повече информация може да откриете тук:

https://fb.me/e/3e0BtZQO5

Написани на достъпен език, текстовете в  „Политиката отвътре“ имат за цел да реабилитират политиката отвъд изградените представи за злоупотреба с властта, измама и популизъм. Те са насочени към хората от прехода, които винят политиката, като им предлага нов поглед към нея и прави опит за нейното реабилитиране;  идващите поколения, които тепърва ще се сблъскват с последствията от опита на досегашните политици; политолози, историци, обществени авторитети, както и тези граждани, които временно са поели политически функции, но няма да останат професионални политици;  всеки, който иска да бъде гражданин и демократ и да вникне в сложните механизми, по които една политика трябва да изпълнява своята основна мисия – да служи на своето общество.

 „Политиката отвътре“ разкрива политиката като изкуство „тук и сега“, за което няма конкретни правила и определено време. Изкуство на  решения, позиции и действия, чиято оценка е относителна, но и изкуство, което трябва да „свидетелства достоверно за истината“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply