Как да избираме дрехи онлайн?

Изборът на облекло в онлайн пространството винаги има своите предимства. Не е нужно да напускате дома си и да чакате на опашки по магазините. Пазарувате по всяко време на денонощието, каквото пожелаете. Преди да кликнете “добави в количката”, трябва да обърнете внимание на някои неща, става ли въпрос за облекло. Красивите изображения и атрактивни намаления може да ни подтикнат към спонтанно решение за покупка. Когато получим пратката, не трябва да сте разочаровани от съдържанието ѝ. Доколкото това зависи от нас, можете да го предотвратим. Как да направим правилен избор?

Предимства при онлайн пазаруване

Докато сърфирате в Интернет, непрекъснато се позиционират различни реклами и препоръчани страници за шопинг на дрехи. Предимството на виртуалното пазаруване е, че огромна част от предлаганите онлайн артикули ги няма налични във физическите магазини. Ако през зимата ни се наложи да посетим топла страна и искате да се поглезим с някоя пъстра и лятна рокля, няма да има мол, в който да откриете такава. В сайтовете за покупко-продажба ще попаднете на добри находки и ще задоволим нуждата си. Онлайн можете да откриете и много употребявани маркови артикули, но запазени, на изгодна цена. От своя страна, ако имате ненужна дреха, винаги може да я пуснете за продажба.

Бюджет за онлайн пазаруване

Големите намаления и огромният избор може да ни мотивират да закупим повече, отколкото ни е необходимо в момента. От друга страна си спестявате пари, като инвестирате в артикули на онлайн промоция или в употребявани дрехи. В Интернет бързо и лесно сравнявате цените в различните сайтове и избирате най-добрата оферта. Плюс е, че можете да откриете всичко необходимо за цялото семейство и след това заедно да отваряте пратките и да пробвате. През зимния сезон не е необходимо да обикаляте с децата си в студа и да ги преобличате в пробните. С няколко клика спестявате пари, време и дискомфорт.

Размерът на дрехите е важен

Размерът е най-основният критерий, по който да избирате своите дрехи. С правилно подбрания, бихте си спестили разочарованието, както и препращането обратно към продавача. Ето как да вземете мерките си:

  • гръден кош — обикаляте метъра около него;
  • талия — мери се около най-тънката част на корема;
  • ханш — премервате изпъкналите части на бедрата и седалищните мускули.
  • бедра — обикаляте с шивашки метър най-широката част;
  • ръка — нужна ни е обиколката на ръката в най-широката ѝ част;
  • дължина от рамото до пода — измервате, когато търсим рокля.

При търсенето на мъжка риза трябва да знаете обиколката на врата.

Мерки на дрехите според производителя

Размерите се различават според производителите. Уеб сайтовете имат специални графики с параметрите, които трябва да вземете предвид. Държавите разполагат с различни стандарти за размер и това често ни обърква. Съществува американски размер (US), интернационален (INT) и европейски (EU). Всеки от тях приема различни цифри, за да се идентифицират стандартните S,M,L,XL и др. Някои марки също работят със собствени таблици, в които ще откриете своя номер. Ако купувате втора ръка, прегледайте подробно описанието на продавача и ако е необходимо, помолете да измери липсващите в обявата размери.

Материи на дрехите

След пране е възможно дрехите да се стеснят или разширят. За да не се изненадате, трябва да знаете, че това зависи от материята. Памучните и вълнени тъкани стават по-малки след изпиране, а синтетичните — по-големи. В по-голям размер, без да се притеснявате, си купувате вълнени пуловери, тениски и други памучни дрехи. В по-малък размер си взимате еластичен деним, защото той ще се разшири след първото носене. При простиране дрехите от полиестер се уголемяват в долната част. Най-добре е преди пране да погледнете указанието на етикета.

Дрехи според типа на тялото

Всички жени искат да изберат онлайн перфектната дреха според типа на тялото.

  1. Ако сте “ябълка”, избирате рокли с V-образни деколтета и облекла с висока талия.
  2. Фигура “пясъчен часовник” трябва да подчертае формите си. Прилепналите модели ще свършат перфектна работа.
  3. “Крушите” изглеждат перфектно с тесни дънки и широки блузи.
  4. Телата тип “правоъгълник” се подчертават с колани около талията.
  5. “Обърнатият триъгълник” е най-атлетичният тип. Тогава залагате на дълги и прави кройки.

Цветовете ще допринесат за визуалното подчертаване на различни форми на тялото. Тъмните тонове ще отнемат от обема, а светлите ще ни изразят.

Дрехи втора ръка или нови

След като знаете какво търсите и сте наясно със своите мерките, пазаруването онлайн започва. Различни сайтовете предлагат огромна гама от всякакви видове дрехи и ви дават необятни възможности, споделят от Bazar.bg. От нови до използвани, подходящи за всички сезони и поводи. Много от търговците продават запазени и качествени дамски артикули. Така можете да попаднете на страхотна находка, която отдавна не е в дадена колекция. Важно е да знаете, че макар употребявани, стоките могат да бъдат в много запазено състояние и почти нови. Друго предимство на сайтовете за продажба на дрехи втора ръка е, че вие също може да подберете тоалети в добър вид, които вече не носите и да ги продадете онлайн. Трябва да направите ясни снимки и да опишете подробностите. Нови или втора ръка, най-важното е да изберете правилните за вас модели.

Начин на доставка

Препоръчително е да имате опция за разглеждане на продукта и тест, за да проверите дали е здрав и дали ви стои добре. Ако имате опция да се срещнете лично с продавача на дадената стока, ще избегнете допълнителни разходи по връщането на продукта, в случай че не сте удовлетворени от състоянието му. Проверете в онлайн обявата дали е нужно предварително да заплатим капаро, за да бъде резервиран специално за вас. Разглеждайки ревютата и рейтинга на магазина или продавача, ще сте по-сигурни в коректността му. Стандартното време за доставка от онлайн магазините е между 3 и 14 работни дни. С частните лица това подлежи на договорка.

Много онлайн търговци предлагат безплатна доставка, което ще ви спести средства. Трябва добре да се запознаете с условията, за да върнете стоката в срок, ако не ви стане. Купувайки от частно лице, също може да договорите такава възможност. В стремежа си да се конкурират с интернет пазара, физическите магазини масово създават свои онлайн версии. Платформите за продажба дават шанс и на вас да освободите място в гардероба си и да се зарадвате с нова придобивка.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply