„Ти, аз, завинаги“: любовта е три прости думи в новия роман от авторката на „В рокля на кралица“

Обичаната от милиони Джо Уотсън разказва историята за забранена любов по времето на апартейда в Южна Африка

 

След като спечели читателите с модерния си преразказ на приказката за Пепеляшка с романа „В рокля на кралица“, бестселъровата авторка Джо Уотсън, станала известна в платформата Wattpad (над 13 милиона четения!), се завръща с нова завладяваща история. История, в която само три прости думи са от значение – „Ти, аз, завинаги“!

Сред страниците на забавния и докосващ роман всичко започва от старо писмо, намерило пътя си през десетилетията до правилните ръце и сърце, за да разкаже невероятната съдба на двама влюбени по времето на апартейда в Южна Африка.

Писателката Бека Торн има нужда от идея – и то бързо! Тя може и да има един голям бестселър зад гърба си и хиляди почитатели, които с нетърпение очакват следващата ѝ книга, но колкото повече наближава крайният срок, в толкова по-дълбок писателски блокаж изпада. И следваща книга все още няма…

Съдбата обаче е на нейна страна – е, едва след като първо се опитва да я убие заедно с двама непознати в повреден асансьор.

Въпреки че Бека се измъква невредима, скъпоценната ѝ винтидж чанта няма същия късмет. Замаяна и объркана, младата жена изведнъж осъзнава, че буквално е носела вдъхновението в ръцете си през цялото това време. Защото в разкъсаната подплата на чантата, която Бека купува от антикварен магазин в Йоханесбург, се крие набор от красиви любовни писма.

Веднъж открила писмата, писателката не може да спре да мисли за нежните думи, сгушени из пожълтелите им страници. Писмо след писмо, пред невярващите ѝ очи се разкрива невероятната история на двама влюбени с различен цвят на кожата, които имат нещастието да живеят в страшните времена на апартейда в Южна Африка през 40-те години на миналия век.

Преследвани от страха и омразата, подбудени от засилващото се междурасово напрежение, двамата влюбени трябва да пазят връзката си скрита от семействата си, полицията, обществото. Всяко тяхно писмо завършва по един и същи начин, с три кратки думи – „Ти, аз, завинаги“. Едно нещо липсва обаче – краят на историята.

Гонена от любопитство и изтичащия краен срок, Бека поема по следите на тази толкова интимна кореспонденция, за да открие какво точно се е случило с южноафриканските Ромео и Жулиета. Дали са успели да заживеят щастливо въпреки тежкия жребий, който съдбата им е отредила?

Там някъде, вплетено съдбовно в тази вълнуваща любов, Бека ще открие вдъхновението за следващия си роман, а защо не и шанс най-после да се отърси от страховете си и да бъде истински щастлива?

Неочаквано задълбочен и сърцераздирателен, но и изпълнен с характерните за Джо Уотсън хумор и остроумие, „Ти, аз, завинаги“ е калейдоскопичен разказ за две любовни истории, които разцъфват пред очите на читателите, събирайки минало и настояще. И доказват, че когато съдбата ти поднесе загадка, понякога единственото, което можеш да направиш, е да я последваш.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply