Да израстнеш като „Син на Ескобар“ – първородният син на най-известния наркодилър в света разказва историята за живота си

Книгата съдържа за пръв път публикувано кодирано писмо, в което е зашифрована тайната на липсващите милиони на Ескобар

 

Повече от две десетилетия след смъртта си известният колумбийски наркобарон Пабло Ескобар остава един от най-обсъжданите престъпници на всички времена. Притежател на несметно богатство, наредило го сред най-богатите хора на планетата, Ескобар контролира 80% от трафика на кокаин в глобален мащаб преди да бъде убит през 1993 г., а наследството му да се превърне в обект на противоречия.

Какво е да израснеш като „Син на Ескобар“, когото мнозина презират заради чудовищния характер на престъпленията му, а други възприемат като своеобразен „Робин Худ“ за бедните хора в Колумбия, за пръв път в дългоочакван автобиографичен роман разказва първородното дете на наркобарона – Роберто Сендоя Ескобар.

„Син на Ескобар“ превърта лентата обратно към 1965 г., когато два хеликоптера на колумбийските специални части поемат на тайна операция, ръководена от агент на MI6. Задачата им е да разбият една от тайните квартири на тогава младия Пабло Ескобар, а мисията приключва с кървава престрелка. Ескобар и няколко негови приближени успяват да избягат в джунглата, а единственият оцелял на място е едно бебе – Роберто Сендоя Ескобар.

По стечение на обстоятелствата ръководителят на операцията Патрик Уиткам се смилява над детето, останало сам само след като майка му загива в престрелката, завежда го у дома, а по-късно го осиновява. И така неволно свързва живота си с този на човека, когото светът един ден ще познава като най-прочутия гангстер в съвременната история – биологичния баща на Роберто, Пабло Ескобар.

През годините Ескобар прави многобройни опити да отвлече Роберто и да върне първородния си син. Детето израства в красивото имение на Уиткам, заобиколено от денонощна въоръжена охрана, но в пълно неведение за истинските си корени и насилието, което цари в разтърсената от престъпни банди Колумбия. В пълно неведение и за факта, че осиновителят му работи под прикритие за британското разузнаване в опит да контролира прането на пари и търговията на наркотици.

Докато един ден Роберто не навършва 24 години и не научава цялата истина за своя удивителен живот. Живот, обагрен с убийства, наркотици и дълго пазени тайни, който започва в Колумбия и продължава във Великобритания и Испания, среща го с наркокартели и някои от най-влиятелните богаташи на XX век. Живот, който Роберто Сендоя Ескобар най-после събира сили да разкаже в тази книга.

На пръв поглед невероятна, но всъщност базирана на задълбочени проучвания и информация за живота на Пабло Ескобар, „Син на Ескобар“ е завладяваща история, която разкрива нечувани досега факти за най-търсения престъпник в света, но и разказва за неразрушимата връзка между син и баща (в лицето на Уиткам).

А любителите на загадките ще открият в книгата за пръв път публикувано кодирано писмо, в което е зашифрована тайната на липсващите милиони на Ескобар.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply