С книжната поредица “Бъди здрав с лечебната сила на билките” всеки може да се научи да бъде лечител (Ревю)

Ако се използват правилно, билките са полезни, ефективни и евтини, а понякога – дори безплатни. А четирите издания, написани от Венцислав Лазов под научната редакция на д-р Тодор Господинов могат да ни дадат знанията за тяхната правилна употреба

 

Поредицата “Бъди здрав с лечебната сила на билките” включва четири книги,  съдържащи точни рецепти за лечение на над 110 вида болести. Тя е написана от Венцислав Лазов под научната редакция на д-р Тодор Господинов, който е лекар и един от най-добрите природни лечители в България. Натрупаният от него над 30-годишен опит, свързан с лечебната сила на билките, го убеждава, че природните продукти и методите на народната медицина могат да помогнат дори и в ситуации, при които съвременната медицина няма лекарство.

В интервю пред нашите читатели авторът на поредицата споделя, че когато е започнал да я пише, се е замислил какво е нужно за това едно лечение с билки да бъде успешно. Постепенно той е стигнал до три ключови фактора това да се случи – да се определи правилно от какво e болен пациентът, да се познават добре билките (къде се намират, какви са техните свойства, коя с коя се смесва и т.н.), както и да се приемат в правилните дози. Именно по този начин е структурирана и самата поредица, обяснява още Венцислав Лазов.

Първата книга е озаглавена “ Билколечение – изпитани народни рецепти за лечение на над 110 болести”

и съдържа над 570 билкови рецепти. В нея са разгледани подробно над 110 болести с описание на причините за появата им, признаци, методи за превенция и начини на лечение. След всяка от тях са публикувани по няколко билкови рецепти, които могат успешно да ги излекуват.

“Пълен билков справочник – 101 билки – от А до Я”

е втората книга от поредицата. Тя включва пълна информация за 101 от най-важните билки в билколечението. Фокусира се върху подбора на правилните билки за успешно билколечение. От нея читателите ще научат не само къде да открият необходимите билки и как да ги откъснат и изсушат, а и имат ли те някакви противопоказания.

“Пълен билков фотоалбум – 101 билки – от А до Я”

е идеално допълнение към справочника. Изданието съдържа 101 страници, онагледяващи всяка от билките с по 4 пълноцветни фотографии от различни перспективи, които могат да помогнат на всеки човек безпроблемно да разпознае всяка билка сред природата.

Книгата “Народна медицина – сила и значение”

от своя страна е основополагащото издание за поредицата. Тя обяснява какво е народната медицина и какви са разликите ѝ със съвременната. В нея са описани също и методите, използвани по време на лечебния процес, както и начините за приготвяне на основни природни лекове.

Практически насочени и на достъпен език

Общото между четирите издания в поредицата е, че са изцяло практически насочени. За всяка представена в тях рецепта се дава точната пропорция на билките, как се смесват, по колко грама и как се приема билковият лек.

За улеснение на читателите, книгите са написани на достъпен език, така че дори и човек без никакъв опит с материята да може да си направи лечебната билкова отвара успешно и безопасно.

Огромен читателски интерес

За ценността на изданията свидетелства огромният интерес към тях. Само за миналата година са продадени над 17 500 книги, което надхвърля продажбите на  всички издания в едно малко или средно издателство, споделя създателят им Венцислав Лазов.

Огромният читателски интерес показва, че все повече българи определят идеята за лекуване с билки като добра – не само защото са ефективни, полезни и нямат странични ефекти, ако се използват правилно, а и защото са евтини и могат да бъдат дори безплатни, ако се наберат от планината. Още по-добра новина е, че България е много богата на билки и предоставя огромни възможности за създаване на собствени лечебни билкови отвари.

Каква е ролята на билколечението в наши дни

Всички, които все още не са опитали билколечението, ще научат от поредицата, че билките действат с натрупване и могат да се приемат не само при наличие на болест, а и превантивно, за да не се разболяват. Освен това с тях човек може да се лекува и сам. За целта е нужно да се научи да идентифицира правилно болестта, както и билките, които могат да му помогнат. По този начин билколечението дава ценна възможност на всеки да бъде независим – дори и при липса на определени лекарства, заради нарушена верига на доставките, човек може да се разходи в планината и да си набави необходимите му за възстановяване на здравето ресурси.

Както казахме, билколечението е изключително ефективен метод за самопомощ и превенция от почти всяка болест, стига да се практикува както трябва, а всичко за правилното и безопасно билколечение можем да научим от специално създадената за целта поредица “Бъди здрав с лечебната сила на билките“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply