Премиерът на България (1997-2001) Иван Костов представя „Политиката отвътре“ в Бургас и Стара Загора

Книгата от българския политик ще бъде представена от проф. Веселин Методиев.

След успешните си премиери в София, Пловдив и Варна втората книга на министър-председателя на България (1997-2001) Иван Костов „Политиката отвътре“ ще бъде представена в Бургас и Стара Загора.

В Бургас големият български политик ще се срещне с читатели на книгата на 15 февруари 2023 г. от 18:00 ч. в Зала „Георги Баев“, „Морско казино“:
https://www.facebook.com/events/511458024306744

Ден по-късно, на 16 февруари 2023 г. , този своебразен учебник по политика ще бъде представен и в Стара Загора отново от 18:00 ч. в Зала 1 на Хотел „Верея“:
https://www.facebook.com/events/886252926013861

И на двете събития изданието ще бъде представено от проф. Веселин Методиев, който ще ни разведе из „Политиката отвътре“ като цялостен философски възглед върху българската политика от последните 30 години.
Входът е свободен!

Написани на достъпен език, текстовете в  „Политиката отвътре“ имат за цел да реабилитират политиката отвъд изградените представи за злоупотреба с властта, измама и популизъм. Те са насочени към хората от прехода, които винят политиката, като им предлага нов поглед към нея и прави опит за нейното реабилитиране;  идващите поколения, които тепърва ще се сблъскват с последствията от опита на досегашните политици; политолози, историци, обществени авторитети, както и тези граждани, които временно са поели политически функции, но няма да останат професионални политици;  всеки, който иска да бъде гражданин и демократ и да вникне в сложните механизми, по които една политика трябва да изпълнява своята основна мисия – да служи на своето общество.
„Политиката отвътре“ разкрива политиката като изкуство „тук и сега“, за което няма конкретни правила и определено време. Изкуство на  решения, позиции и действия, чиято оценка е относителна, но и изкуство, което трябва да „свидетелства достоверно за истината“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply