Български роман се изкачи до 76 позиция в класация на Амазон в САЩ

„Хранилка“ вече e част от най-голямата онлайн книжарница в света

 

Романът „Хранилка“ на Иван Комита направи своите първи стъпки в чужбина. След като беше преведен на английски език, хитовият трилър вече се предлага и в Америка, като част от богатата селекция на книги в международната платформата Амазон, позната още като най-голямата онлайн книжарница в света.

Романът се изкачи до 76-та позиция в класацията ТОП 100 на „Free in Kindle Store“ в Амазон, като същевременно бе на първа позиция в общо три категории – Организирана престъпност, Конспиративни трилъри, Съвременна градска фикция.

Заглавието на английската версия на романа е “Goldfeeder“. Читателите могат да избират от електронен, Kindle формат или печатно издание, съответно с меки и твърди корици.

Анотацията е адаптирана по интригуващ начин, специално за чуждестранния пазар, представяйки главния герой като син на един от най-богатите хора в Източна Европа, а романа като трилър, прекрачващ границите, чиято сюжетна линия се разгръща на територията на няколко държави – София, Дубай, Монако, Лондон и италианското мафиотското градче Куоре Неро. Анонсът за “Goldfeeder“ разглежда България като представителна извадка на страните отвъд Желязната завеса и посочва, че романът засяга наболелите проблеми на обществото, през призмата на една човешка съдба, като потапя читателя в живота на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Преводът на романа е дело на американката Трейси Спийд, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, превеждала творчеството на Захари Карабашлиев, Георги Тенев, Боян Биолчев и други наши известни писатели.

Редактор на превода е талантливата българска писателка Рая Петрова (R.P. Heaven), която се прочу в чужбина със своя роман “Awakening Ignited”, издаден и промотиран от английското издателство Olympia Publishers.

Специално за поредната успешна стъпка на „Хранилка“, българският модел и актриса Диляна Попова направи атрактивна фотосесия с книгата на борда на катамаран, като пожела попътен вятър на автора за презокеанското му представяне. Под поста си в Инстаграм Диляна написа:

„“Хранилка“ е жанров роман, който си струва да прочетете! Ванка, ти си талант.“

От момента на издаването си през 2021 година, романът „Хранилка“ бе сред най-продаваните дебютни заглавия, като в началото на 2022 беше пуснат и втория му тираж. Трейлърът към книгата се превърна в истинска сензация веднага след премиерата. Във видеото бяха включени и отзивите за романа на авторитетни личности, станали част от книгата от самото ѝ начало – Георги Тошев, Галина Чолакова, Ина Вълчанова, д-р Пламен Попов. Специално за трейлъра актрисата Деси Бакърджиева и поп певицата Маги Джанаварова също споделиха мненията си.

„Хранилка“ разказва историята на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис.

Goldfeeder” в Амазон: https://www.amazon.com/dp/B0BTXF6C68

Вижте английската версия на трейлъра на романа „Goldfeeder”: https://youtu.be/62bpGHbpKKI

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply