Издателство „Колибри“ представя „Страх от светлината“

Издателство „Колибри“ скоро ще предложи на българските читатели нов вълнуващ роман от автора на бестселърите „Преследването на щастието“ и „Моментът“ – Дъглас Кенеди. Новото заглавие на автора се нарича „Страх от светлината“ и разкрива как бързо развиващите се технологични платформи помагат на хората, но и могат да преобразят живота им.

За книгата

Брендън е мъж, който винаги е живял внимателен и ограничен живот. Търговец, който никога не е харесвал работата си, той е човек, който е останал в брака и вярата си, защото това се е очаквало от него. Но сега, след като е загубил работата си след корпоративно съкращаване и на прага на шейсетте, той се бори да се задържи по някакъв начин в единствената работа в Лос Анджелис, която се предлага на мъж на неговата възраст – шофьор на такси в Uber.

За автора

Дъглас Кенеди е роден през 1955 г. в Ню Йорк. Следва в Дъблин, Ирландия, където след дипломирането си основава театрална трупа, а по-късно е поканен за ръководител на един от най-престижните ирландски театри – „Аби“. Тогава именно започва да пише, а на 28-годишна възраст се отдава изключително само на писателска дейност. През 80-те години излиза романът му „Живот назаем“ и му осигурява постоянно място сред най-продаваните автори на планетата. Книгите на Дъглас Кенеди са преведени на 16 езика, а през 2006 г. той получава най-високото литературно отличие на Франция – кавалер на ордена за литература и изкуство. Днес живее в Лондон с жена си и двете си деца.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply