Никълъс Кейдж ще бъде удостоен с награда за приноса му към киното

Никълъс Кейдж ще бъде удостоен с награда за приноса му към киното с наградата „Variety Legend & Groundbreaker Award“ на филмовия фестивал в Маями следващия месец.

Стивън Гейдос, вицепрезидент по глобалното съдържание и изпълнителен редактор на „Variety“, нарече работата на Никълъс Кейдж „изненадваща, възхитителна и трогателна“, като изрази вълнението си да види актьора в ролята на Ренфийлд на предстоящия фестивал. По-нататък той нарече Кейдж определението за жива легенда, като го похвали за диапазона, който е показал през кариерата си, за неподражаемата му личност и за присъствието, „по-голямо от живота“. Той го нарече „перфектния, единствен по рода“ си избор за 40-ото издание на фестивала, предава БГНЕС.

Когато Никълъс Кейдж започва кариерата си, той променя името си от Копола (тъй като е племенник на режисьора на „Кръстникът“ Франсис Форд Копола) и участва в редица малки продукции като „Момичето от долината“. След това се появява в някои класически филми като „Целувката на вампира“. И накрая, през 1995 г., той се изявява като истински талант с участието си в наградения с „Оскар“ филм „Да напуснеш Лас Вегас“.

След като изгражда името си, Никълъс Кейдж навлиза в нов етап от кариерата си – на екшън герой. Кейдж участва в „Скалата“ с Шон Конъри и Ед Харис, „Con Air“ с Джон Малкович и Джон Кюсак и „Лице назаем“ с Джон Траволта. Това го утвърждава като един от най-популярните актьори в бранша и продължава тази тенденция във филми като „Да изчезнеш за 60 секунди“, „Съкровището“ и „Призрачен ездач“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply