Легендарната сага „Ерагон“, продала над 40 млн. копия по цял свят, се завръща в ново издание

Световният феномен на младата сензация на фентъзито Кристофър Паолини ще бъде екранизиран и като сериал на „Дисни+“

 

Когато Кристофър Паолини за пръв път публикува фентъзи романа си „Ерагон“ през 2002 г., той е само на 16 години и едва ли подозира, че книгата му ще се превърне в своеобразен световен феномен. Повече от двадесет години по-късно и една мащабна екранизация, романът вече има иконичен статус във фантастичната литература.

След дълго отсъствие от книжарниците и месеци след като от „Дисни“ обявиха, че са купили правата за едноименен сериал, феноменът „Ерагон“ отново излиза на български език, за да се срещне със стари и с нови читатели и да ги потопи в легендарната сага за едно момче и един дракон, в чиито ръце – и криле – стои съдбата на целия свят.

 „Мнозина са загинали за своята кауза. Много по-трудно е обаче да живееш и да страдаш за това, в което вярваш.“

Петнадесетгодишният Ерагон е съвсем обикновен тийнейджър, който поема на лов дълбоко в планините Гръбнака. Странни слухове се носят за това мистериозно място, до което ловците от селото не искат и да припарват. Слухове, които Ерагон досега е смятал за нищо повече от просто легенди.

Затова когато младото момче намира блестящ сапфир в гората, той приема находката като случаен късмет, който може да осигури прехраната на бедното му семейство за зимата. Но всъщност камъкът се оказва изключително рядко наследство от ранните дни на Империята – яйце на бебе дракон.

Всички в Алагезия знаят, че драконите са изчезнали, а легендарните им ездачи са паднали в бой с могъщия и покварен тиранин Галбаторикс – самопровъзгласилият се властелин на Империята.

Но драконът на Ерагон е истински. И му предлага шанс да се отхвърли скучния си живот, за да се впусне в приключение, което ще промени бъдещето на света.

Двамата ще се  окажат последните защитници на доброто, а делата им ще запалят огъня на надеждата в сърцата потиснатите и ще поставят начало на поредица, спечелила над 40 милиона читатели по цял свят.

В духа на най-обичаните фентъзи поредици като „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р. Р. Толкин и „Колелото на времето“ на Робърт Джордан и допълнен със свежия и оригинален стил на Паолини„Ерагон“ е епичен роман, който потапя читателите в богат свят на джуджета и елфи, бунтовници и древни наследства. Свят, в който се вихри магия. Магия, която пламва право в сърцата на читателите.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply