Десет представители на животинския свят, които са в състояние да ужасят всяка дама

Въпреки че обичаме всичко живо и нямаме нищо против средностатистическата флора и фауна, която присъства в ежедневието ни, няма как да не отчетем, че има животни и животни. Не всички могат да са сладки като пингвините или симпатични като пандите. Понякога се налага да се срещаме и със същества, които карат косата ни да настръхне от ужас, а тялото ни инстинктивно да поеме в обратната посока. Ето и десет от най-нелицеприятните за дамите представители на животинския свят, които можем да срещнем дори в рамките на собствения си дом. 

Хлебарки

Само споменаването на думата “хлебарка” е изцяло в състояние да изкара всеки средностатистически човек от равновесие. Достатъчно е само да си представим формата на тялото им, пипалата, “симпатичното” черно-кафяво тяло, и ни иде да напуснем помещението, в което има и най-бегла вероятност да се помещават. 

Дървеници

Въпреки че не са най-очевидния избор за насекомо, причиняващо дискомфорт, неохотно признаваме, че е изключително обезпокоително да чуваме стържещия звук, който издават, докато се хранят. Още по-тъжното е, че за техен класически обяд минават всички дървени предмети вкъщи, което може да има пагубни инженерни последици върху стените, тавана и всяка дървена мебел. Затова, ако заподозрете, че са избрали жилището ви за ресторант, позвънете незабавно на специалист, който да се заеме с професионално пръскане за дървеници. До няколко часа проблемът би трябвало да изчезне.

Бълхи

Бълхите са онези малки, но осезаеми натрапници, които нападат както домашните ни любимци, притежатели на козина и перушина, така и имат дързостта да посегнат и на самите нас. Ухапванията им са малки, но интензивни, сърбящи и неприятни. Ако се поддадем на импулса да им въздействаме механично, могат да ни останат трайни белези, за чието премахване трябва да прибегнем до специализиран козметик.

Миризливки

Миризливките са едни от най-несимпатичните, но за сметка на това най-разпространени домашни посетители, които не искаме да виждаме. Обичайно зелени или кафяви на цвят, те имат защитната способност да излъчват отблъскваща миризма, ако се усетят нападнати. Така че препоръчваме да се справяте с тях с повишено внимание, дори нежност.

Оси

Осите присъстват в списъка, защото нееднократно сме ставали свидетели на откриването на тяхно активно гнездо по неостъклените тераси или къщите. за късметлиите, които не са виждали агресирана оса, ще кажем, че интеракциите с емоционални хапещи насекоми не са особено приятни, затова ви съветваме с две ръце да ги избягвате на всяка цена.

Мравки

Мравките са безвредни, дори приятни животинки, които в общия случай могат само да ви щипнат, но не и да нанесат някаква особено трайна телесна вреда. И все пак, не е приятно да ги намирате по домовете си, налазили най-невинно клетата ви шоколадова торта, оставена безпризорно на място, на което могат да я подушат. Ужасът от една подобна гледка би бил труден за преодоляване.

Мишки

Мишките и плъховете са класически нежелани гости. Още по-лошото е, че освен в дома си, можем да ги срещнем в колата си, в кемпера или караваната си, в гаража си, дори в мазето си. Ако се озовете лице в лице с особено тлъст и охранен екземпляр, не изпадайте в паника. Обадете се на професионалист или заемете котката на съседа, която е в състояние да реши проблема за отрицателно време.

Съсели

Съселите са доста симпатични екземпляри, създадени от майката природа. На всичкото отгоре са и доста интелигентни, така че обичайните трикове и прийоми няма да са ефективни, ако се окажете лице в лице с тях. За съжаление, колкото и да са разкошни, са в състояние да нанесат непоправими щети на таваните и стените ви, които за тях са нищо повече от апетитно меню или нова възможност за териториално разширение на тунел. 

Гущери

Гущерите, особено по-големите, имат свойството да се промъкват незабелязано в къщи и дори апартаменти. Движат се бързо и неуловимо, така че трябва да сте светкавични в реакцията си. Хванете ги внимателно с помощта на подръчни средства, без да ги наранявате, и ги изнесете навън, за да продължат свободно живота си.

Змии

Макар и по-рядко (за щастие) явление в апартаментите, змиите все пак живеят дори и в градска среда и могат да се промъкнат в дома ви, ако терасата е неостъклена и в близост до дърво. Рискът за селските къщи пък си е сериозен. Ако случайно имате прекалено близка среща с влечугото, не правете резки движения, отдалечете се внимателно и потърсете помощ.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply