Арабски парфюми – уханието на ориента

Арабските парфюми имат богата история, датираща от векове, със силен акцент върху естествените съставки и уникалните аромати. Дълбоко вкоренени в културата на Близкия изток, днес ориенталските парфюми продължават да пленяват със своите екзотични и луксозни ароматни композиции и дълготрайността си.

В следващите редове ще разгледаме основните уханни нотки, които често се използват в парфюмерийната индустрия на арабския свят.

Ориенталски ароматни съставки

Днес, арабските парфюми печелят сърцата на любителите на уникални аромати със своите неповторими комбинации от съставки. Някои от най-често срещаните уханни компоненти, използвани в арабските парфюми, като връхни нотки са уд, роза, лавандула, жасмин, мускус, пачули и шафран.

  • Oud, известен също като агарово дърво, е една от най-скъпите и много търсени съставки в света на парфюмерията. Извлича се от смолата на дървото агар, което се среща предимно в Югоизточна Азия. Агаровото дърво има богат, плътен аромат с нотки на кожа и тютюн и често се използва като базова нотка. Високо ценена съставка в ориенталските парфюми, заради своята дълготрайност, ароматите на основата на уд, които често издържат с часове върху кожата.
  • Розата е друг често използван компонент в арабските парфюми. Това е класически аромат, който се използва от векове. Розовото масло се извлича от венчелистчетата на цветето и има сладък и флорален аромат, който в комбинация с други съставки носи изтънчено и роматично ухание. В ориенталските аромати и парфюмни масла често се усеща нежното благоухание на роза.
  • Лавандулата е друга популярна съставка в арабската парфюмерия. Това е ароматна билка, която е известна със своите успокояващи свойства. Освен свежата и флорална нотка, която добавя към аромата, лавандулата дава усещане за топлина. Парфюмите включващи тази съставка са със завладяващ и чувствен аромат, който често е описван като пристрастяващ.
  • Пачули е сред най-обаятелните и любими съставки, използвани в света на парфюмерията. Маслото от пачули се извлича от листата на растението, които се събират, изсушават и дестилират. Използва се в ориенталските парфюми заради специфичният си сладък и земен аромат. Подсилва останалите уханни нотки в ароматната композиция и придава уникална чувственост. Често се комбинират пачули и ванилия, както и сандалово дърво.
  • Жасминът е друга флорална съставка, която често се използва в ароматите на ориента. Носи сладък и чувствен аромат, който създаване усещане за романтична и съблазнителна атмосфера на притежателя му. Маслото от жасмин се извлича от венчелистчетата на цветето жасмин и често се смесва с други флорални или дървесни нотки, за да се създаде добре балансиран аромат. Уханията съдържащи жасмин са истинско удоволствие за сетивата.
  • Мускусът е една от най-специфичните съставки в арабския парфюмериен свят. Мускусът е вещество, което се получава от секретите на жлезите на мускусния елен. Естествено извлечен, той е сред най-скъпите животински продукти. Има богат и чувствен аромат, който често се използва в парфюмерията, за да придаде топлина и дълбочина на аромата. Мускусът се е превърнал в компонента, който свързваме с оригинални и луксозни парфюми, със силен и богат аромат.
  • Шафранът е подправка, която често се използва в кухнята на Близкия изток, но също така е популярна съставка в арабските парфюми. Има уникален и пикантен аромат, който често се използва за придаване на топлина и дълбочина на аромата. Шафранът е една от най-скъпите подправки в света и често се използва пестеливо в парфюмерията.

След като разгледахме някои от основните съставки, използвани в уханията от Ориента, ще ви представим и един бранд, който повече от умело съчетава тези съставки и ги превръща във великолепни ароматни композии.

Ahmed Al Maghribi

Парфюмните аромати в портфолиото на Ahmed Al Maghribi са сред най-открояващите се в Арабския свят. Основателят на компанията Mr. Kafeel Ahmed, стартира своя бизнес като хоби, но страстта му към създаването на екзотични ухания се превръща в истинска империя. Мисията на бранда е да запази традициите на арабската култура в производството на парфюми и до днес техните аромати се създават ръчно. Днес, марката се нарежда сред най-известните и обичани в Дубай и Обединените арабски емирства.

Ahmed Al Maghribi използва разнообразие от естествени съставки в своите аромати, включително агарово дърво, мускус, роза и шафран. Всички съставки се подбрат и смесват внимателно, за да създадат изтънчени и завладяващи аромати. Марката е особено известна със своите аромати, базирани на уд, мускус, лавандула и роза, които са търсени от ентусиастите на ароматите по целия свят.

Със своя фокус върху качествените съставки и вниманието към детайла, Ahmed Al Maghribi е марка, която със сигурност ще продължи да бъде популярна сред ентусиастите на парфюмите през следващите години.

Техните аромати са направени с най-добрите естествени съставки и са проектирани да бъдат едновременно изтънчени и уникални. Независимо дали търсите характерен аромат или нещо ново и вълнуващо, Ahmed Al Maghribi има аромат, който със сигурност ще ви плени.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply