Острови от стотици килограми скала, горски мъх и диви цветя полетяха в Сердика Център

Зелената инсталация отбелязва началото на специализираното изложение Garden days, което ще се проведе в търговския център

Летящи острови от скала, горски мъх и диви полски цветя посрещат от днес посетителите в Сердика Център в София. Най-големият от тях е с диаметър 3 метра, а общото тегло на инсталацията е близо 500 кг. Екип от десетки архитекти, дизайнери и скулптури работи 2 месеца по проекта, който включва и огромни птици, изработени от над 1000 живи цветя.

“Инсталацията е вдъхновена от света на “Аватар”, а идеята за нея зрее от няколко години. Щастливи сме, че благодарение на страхотната работа на всички наши партньори, тя вече е реалност”, споделя авторът на проекта арх. Гергана Тилева от студио Грид.

Copyright: Mariana Petrova – mamuri

Летящите острови отбелязват началото на специализираното тридневно изложение Garden days, което започва в Сердика Център на 21 април, но ще могат да бъдат видяни в мола и в седмиците след това. В рамките на събитието ще бъдат представени уникални растителни видове, аксесоари и продукти за озеленяване, сред които затворени екосистеми с тропически растения, въздушни растения, които не се нуждаят от почва и “цъфтящи бижута”. Всички посетители ще могат да получат и експертни съвети от представители на изложителите – Trendafilous Terrariums, 3D Garden STUDIO, 3D Garden STUDIO, Airplants, New Garden, Eva Claymade, Cactus Online, цветна борса Pro Plants, Ботаника и много други.

Събитието ще се провежда всеки ден от 12:00 ч. до 20:00 ч. в периода 21-23 април на ниво -1 в търговския център. Входът е свободен.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply