Тайнствено „Общежитие за чудовища“ се крие в сърцето на Студентски град в новия роман на Милен Хальов

Романът „Общежитие за чудовища“ дава началото на нова шеметна поредица от талантливия Милен Хальов.

С хитовата поредица „Кало Змея“ талантливият Милен Хальов доказа, че не се страхува от хали и змейове.
Сега любимият на малки и големи учител и писател кани своите читатели на ново, по-опасно приключение. В него едно 19-годишно човешко момиче ще ги направи част от живота на необичайно общежитие и то не къде да е, а във вечно будния квартал в полите на Витоша, приютил младежи от цялата страна – „Студентски град.

Шеметната „Общежитие за чудовища“ е вълнуващото начало на поредица, в която се преплитат любов, предателства, зловещи събития и истинска магия. А резултатът е експлозивна смесица, която ще завладее най-запалените фенове на фентъзито!

На пръв поглед в живота на Теа няма нищо необичайно. Тя е само на 19 години и живее в сърцето на купона – всяко парти е наблизо, а най-добрата ѝ приятелка е готова на всичко за нея.

Нищо от това не би изглеждало странно, ако не беше малката подробност, че домът ѝ е необикновено общежитие, населено с най-страховити чудовища, а тя е единственият човек, допуснат до мистериозната обител на т.нар. Каменна ложа.

Младото момиче успява да държи разделени двата свята, в които живее, докато един ден пред вратите на омагьосания блок не се оказва тайнствен непознат, чиито мистериозни сили застрашават крехкия мир между етажите на общежитието за чудовища.

А когато в историята се намесят злокобен върколак, опасни ловци на чудовища и древно предание, пред Теа и непокорните ѝ съквартиранти изскачат въпроси, чиито отговори ще предрешат съдбата на целия свят.
Мракът над Каменна ложа се сгъстява, а решаващата битка между Доброто и Злото сякаш едва сега започва…

С присъщия си размах Милен Хальов изгражда необикновен и вълнуващ свят, надскачащ границите на реалността.
Напрегнат, вихрен и изумително оригинален, романът „Общежитие за чудовища“ дава начало на смайваща история, в която никой не е този, за когото се представя.

Празнуваме началото на това опияняващо приключение с магична промяна – на 27 април /четвъртък/ малко след 19:30 ч. литературен клуб „Перото“ ще отвори вратите си за смели читатели и чудовища от всякакъв тип.

Призовани на помощ ще бъдат бъбривите Цветомир Цанов и Орлин Милчев от подкаста 2&200, a магнетичната актриса Климентина Фърцова („Голата истина за група „Жигули“, „Войната на буквите“) ще се превърне в гласа на Теа, от който няма да може да се отърсите още дълго!

Входът е свободен, а всякакви защитни средства против чудовища ще бъдат предоставени на първите смелчаци, осмелили се да прекрачат магичния свят на Милен Хальов!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply