На български излиза феноменалният фентъзи роман „Искронишка“, вдъхновил създателите на „Здрач“ за нов филм

Писателката Алекс Астър се превръща в TikTok сензация с милиони гледания със своя завладявщ роман в духа на „Игрите на глада“.

Бихте ли прочели книга за омагьосан остров, който се появява веднъж на 100 години, за да стане арена на смъртоносна игра между шестима владетели, готови на всичко, за да избавят кралствата си от ужасяващи проклятия?
Младата писателка Алекс Астър задава този въпрос на многобройните си последователи в TikTok преди за пръв път да публикува фентъзи романа „Искронишка“ (Lightlark), а реакцията на читателите не закъснява. Още с появата си романът предизвиква светкавичен интерес в литературния свят и се превръща в истински феномен, събирайки десетки милиони гледания в профила на Астър.

Сега преведеният в над 20 държави #1 бестселър се появява и на български език – малко след като филмовия гигант Universal обяви, че ще адаптира историята за голям екран. А продуценти зад предстоящата филмова поредица ще бъдат създателите на мегахита „Здрач“.

И по всичко изглежда, че пищната и напрегната „Искронишка“ ще бъде опасно изкушение и за най-заклетите почитатели на жанра в България.

Добре дошли на Стогодишнината!
На всеки 100 години остров „Искронишка“ се превръща в домакин на смъртоносна игра, в която са поканени да участват само владетелите на шестте кралства Волнестрия, Звездестрия, Лунестрия, Небестрия, Слънцестрия и Нощносянка.
Поканата е призив и единствена възможност за владетелите да развалят жестоките проклятия, които вече над пет века измъчват народите им и бавно и сигурно заплашват да ги заличат.

За Айсла Краун – владетелката на Волнестрия и най-младата участничка в играта – Стогодишнината е много неща. Възможност да спечели несравнима власт. Шанс най-после да изчисти репутацията на народа си. Да докаже, че волнестрийците са много повече от изкусители, обречени да убиват всеки, в когото се влюбят.
Но Стогодишнината е и почти сигурна смърт за нея. Защото, за да спасят народите си, един от владетелите трябва да умре. А Айсла крие тайна, която я прави много по-уязвима от останалите. И искрата, която се запалва между нея и друг владетел съвсем не прави нещата по-лесни…

Никой не е този, за когото се представя в сензационния роман на Алекс Астър, който създава нова и богата фентъзи вселена, изпълнена с изпепеляваща магия, опасни тайни, изкусителни персонажи, романтика и жестоки битки.
В духа на знаковите „Игрите на глада“ и „Двор от рози и бодли“ на Сара Дж. Маас „Искронишка“ е завладяваща и майсторски изпипана мрачна приказка, в която любовта е смъртна присъда, а измамата и предателството са най-верните оръжия по пътя към победата.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply