Майкъл Дъглас ще получи почетна „Златна палма“

Майкъл Дъглас ще получи почетна „Златна палма“ на филмовия фестивал в Кан за „блестящата кариера и ангажираност към киното. Призът на 78-годишния актьор ще му бъде връчен по време на церемонията по откриването на фестивала на 16 май.

Дъглас беше една от най-големите звезди на 80-те и 90-те години на миналия век, участвайки в поредица от пикантни трилъри като „Първичен инстинкт“ и „Фатално привличане“. Той спечели „Оскар“ за емблематичната си роля на банкера Гордън Геко в „Уолстрийт“ от 1987 г. и продължава да бъде основно екранно присъствие в последните филми на Marvel „Antman“ и награденото му комедийно превъплъщение в телевизионното шоу „Методът Камински“.

Син на легендарния холивудски актьор Кърк Дъглас, първият му опит в киното е като продуцент на „Полет над кукувиче гнездо“ през 1975 г., който му носи и „Оскар“.

За последен път участва в Кан с филма „Зад свещника“, в който се превъплъщава в ролята на пламенния пианист Либерачи. Сред последните носители на почетната палма са Форест Уитакър, Агнес Варда и Джоди Фостър.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply