Секторът на реновираните мобилни телефони задава актуалните тенденции за онлайн пазаруване

Данни на Flip.bg за потребителското поведение показват защо ремаркетираните устройства набират популярност

През 2022 г., след пандемията, глобалната икономика се изправи пред нестабилност, несигурност, сложност и неяснота – ударната дигитализация забави темпото си и започнаха да се оформят нови потребителски трендове. Сред секторите, набиращи ускорение, е този на ремаркетираната електроника и това не е случайно.

Flip.bg – технологичният стартъп, целящ да превърне интернет в приятелско място за продавачите и по-безопасно за купувачите на мобилни телефони, и бързо утвърждаващ се като доверен партньор в онлайн пазаруването – споделя, че през първите 4 месеца на 2023 г. продавачите на сайта са се удвоили спрямо последните 4 месеца на 2022 г. „Ние предлагаме сигурно и удобно клиентско изживяване, с редица предимства, включително 24-месечна гаранция, до 40% отстъпка от пазарните цени на нови устройства и различни опции за плащане, като по този начин отговаряме на най-новите потребителски тенденции за екологичен избор с отлично съотношение цена-качество. Българите все повече се доверяват на решението на Flip и избират тази лесна, удобна и надеждна опция за продажба на своите телефони“, казва Вера Петрова, управител на Flip.bg.

От старта си в България през юни миналата година Flip.bg е изплатил над 2,2 милиона евро на български клиенти, като 80% от потребителите на сайта споделят, че са имали положителен опит при продажбата на устройствата си, показват вътрешни данни на компанията и специално потребителско проучване.*

Други изводи от проучването са, че българският потребител оценява най-много в изживяването при продажба на Flip това, че то е бързо и лесно, спестяващо време, пари и грижи. Редица функционални решения и добавената стойност правят Flip предпочитана опция за продажба на телефон онлайн, избрана от 70% от техните български клиенти. Отговаряйки на въпроса как да удължим живота на използваните телефони, Flip предоставя удобен и ефективен вариант на потребителите да продават своите устройства и на купувачите да избират от голямо разнообразие от качествени продукти на достъпни цени. В същото време това е начин да бъдем екологично осъзнати, да се преодолеят проблемите с веригите за доставки и предизвикателствата на нарастващата инфлация. iPhone 11 и iPhone 7 са най-продаваните устройства от българските потребители на Flip, втори на подобни нива са iPhone SE 2020 и iPhone XS, а трети е моделът iPhone 12. От андроид устройствата най-продаван е Samsung Galaxy S22 Ultra.

„В България основната причина хората да пазят старите си устройства е, че „ги държат като резервни“ (57%), както показва нашето проучване. Сега, с удобната за потребителя опция, която предлагаме, все повече и повече хора избират да ги продадат и да купят ремаркетиран телефон, без компромис с качеството и със същото изживяване, както при новите модели“, казва Вера Петрова, управител на Flip.bg. Точно преди сезона на летните почивки всеки, който има блокирани пари в чекмеджето си под формата на старо устройство, вече може свободно да използва премиум услугите на Flip, като по този начин менажира активите си по най-добрия начин, предлаган от дигиталната ера.

Различни опции за плащане, включително наложен платеж, с карта или разсрочено на до 48 равни месечни вноски, цени до 40% по-ниски от пазарните на чисто нови устройства, 24 месеца гаранция и строг технически процес на проверка на хардуер и софтуер, ремонт и почистване – всичко това отговаря на най-новите потребителски тенденции и демонстрира иновативен подход към кръговата икономика, гарантирайки, че Flip България е в отлична позиция да се превърне в топ доставчик на ремаркетирани мобилни телефони в страната.

* Потребителското проучване е проведено в платформата Hotjar на уебсайта Flip.bg между 5 и 26 януари 2023 г., като за данните са използвани качествени интервюта сред 159 клиенти. Цитираните вътрешни данни на компанията са за периода 2.06.2022 – 30.04.2023.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply