Лъки Люк: Том 1“: Легендарният каубой на Морис отново ще язди из Дивия запад

Една от най-продаваните комикс поредици в Европа се завръща на български

 

За пръв път „Лъки Люк“ – една от най-продаваните комикс поредици в Европа – започва да излиза на български в хронологичен ред според творческия път на автора Морис. „Лъки Люк: Том 1“ съдържа седем вечни истории, които забавляват малки и големи със сърцати персонажи и смешни ситуации.

Легендарният каубой има над 75-годишна история. Създаден през далечната 1946 г. от белгийския художник Морис, Лъки Люк се е превърнал в любим герой на поколения читатели. Комиксите за най-известния каубой в Дивия запад са преведени на 23 езика и благодарение на невероятния талант и вниманието на Морис към детайлите, Лъки Люк продължава да има милиони почитатели.

„Лъки Люк: Том 1“ включва първите три албума за каубоя, който може да стреля по-бързо от сянката си – „Златната мина на Диг Дигър“, „Гранд родео“ и „Аризона“. В тях Лъки Люк язди от едно весело приключение към друго и се изправя срещу куп неприятности и смешни злодеи по пътя си, заедно с верния си другар, коня Джоли Джъмпър.

Досега българските читатели са се запознавали само с една история за смелия каубой в единичното издание „Лъки Люк: Керванът“, създадено в съавторство между Морис и Рьоне Госини. Издателство Artline Studios възобновява издаването на класическия уестърн комикс, като отново поверява текста на Венелин Пройков, познат с неподражаемите си преводи на комиксите за Астерикс.

„Лъки Люк: Том 1“ ще отведе малки и големи на забавно приключение в търсене на справедливостта из Дивия запад.

Морис Де Бевере, известен само като Морис, е белгийски художник – автор на комикси, илюстрации и карикатури. За разлика от много свои съвременници Морис никога не е работил върху няколко поредици. Отдава целия си живот на комикс поредицата за Лъки Люк. Прави множество отделни илюстрации към разкази през 40-те и 50-те години. Носител е на наградата Grand Prix Saint-Michel, присъждана за комикси.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply