Какво свързва Мей Мъск с България?

Майката на Илон Мъск – Мей Мъск стана лице на гръцкото издание на „InStyle“. 75-годишната майка на главния изпълнителен директор на „Tesla“ избра да облече за фотосесията тоалет, изработен от българската дизайнерка Десислава Тошева, която е собственик на бранда „Caviar Couture“, пише dir.bg.

Двете се срещат на ежегодния фестивал в Кан. Именно на това събитие година по-рано моделиерката получава едно от най-големите си международни признания.

След разговора с популярната дама, дефилирала по подиума за едни от най-влиятелните модни къщи, Десислава коментира с нейната стилистката съвместната им работа по бъдещи проекти. Ето как се стига до кадрите за списанието, заснети на гръцкия остров Санторини, на които Мъск носи елегантна черна рокля с голи рамене и разкроена, дълга пола, чийто плат проблясва на слънчевите лъчи. Цялостната визия се допълва от дълги ръкавици в същия цвят, както и сребрист клъч, който държи в една ръка.

Десислава завършва Първа частна английска гимназия в София, след което и университет „Сент Андрюс“ във Великобритания. Там тя не учи „Моден дизайн“, а „Бизнес“, защото вярва, че това ще й помогне повече при разработването на модния бранд. Започва бизнеса си сама, но вече има голям екип зад гърба си.

Нейни рокли са били на кориците на списания като „Vogue“, „Madame Figaro“, „ЕLLE“ и „Harper’s Bazaar“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply