Топ 5 артикула, които спечелиха сърцата ни за Пролет/Лято 2023

С настъпването на новия сезон нараства и желанието да разгледаме най-новите тенденции, които определят модния свят. Данни от последното проучване на GLAMI представят модните артикули, които са привлекли най-много внимание и са спечелили сърцата на българските модни потребители.

Кои са най-горещите модни тенденции в България? 

За всеки моден почитател е важно да бъде в крак с последните тенденции, особено в летния сезон, когато всичко е цветно, а възможните комбинации са безброй. GLAMI разкрива първите пет задължителни модни артикула, които определят вкусовите предпочитания на българските модни потребители. Пикът на стила и елегантността за този сезон, вариращ от много търсените дамски маратонки – до изискани дамски рокли, и от модерни мъжки маратонки, до грабващи окото дамски сандали и обувки на ток.

Анализът на GLAMI се основава на покупателното поведение на потребители в партньорските магазини, което позволява на компанията да идентифицираме най-популярните категории и марките в тях през последното тримесечие. Най-често добавяните артикули в количките и най-успешните продажби сред потребителите на GLAMIпоказвайки тенденциите при пазаруване за следващите месеци, включват мъжки маратонки, дамски кецове, рокли, чанти и сандали.

Дамски кецове: универсални и стилни

Първото място принадлежи на вечната класика, която се адаптира към всяка визия, а именно – маратонките. Силната връзка между белите маратонки и лятото продължава, напомняйки за тенденциите от 80-те и 90-те. Тези обувки се отличават със семплата си визия, комфорта и лесното съчетаване с различни тоалети. Без значение от предпочитанията за стил, всеки притежател на чифт удобни маратонки разполага с безкрайни възможности.

Любимите класически бели маратонки за този сезон остават Nike, които могат да бъдат съчетани лесно с дънки или стилен гащеризон. Liu Jo, известни със своя елегантен и моден подход, също са сред популярните избори. Те представят маратонки, които излъчват усещане за лукс и изтънченост, което ги прави предпочитани за тези, които търсят нотка блясък в небрежния си външен вид. За любителите на спортния шик, съчетан с удобство и функционалност, най-харесваната марка са маратонките на Guess.

Мъжки маратонки: комбинация от стил и комфорт

Чрез съчетание на стил и практичност, разнообразието на маратонки е задължително в модния гардероб на всеки представител от мъжката аудитория. От дизайни, вдъхновени от леката атлетика, до елегантни и минималистични опции, мъжките кецове заеха централно място през сезон Пролет/Лято 2023.

Основен продукт за мъжете, с иновативния си дизайн и изключителен комфорт, се открояват маратонките на Nike. Марката Adidas показва смесица от вечен стил и функционалност, докато Puma продължава да предлага на своите фенове иновативни дизайни, разширявайки границите на съвременната мода. И трите марки предоставят на мъжете стилни и практични опции, което им позволява да обновяват колекциите си от обувки целогодишно.

Дамски чанти: перфектният аксесоар

И този сезон светът на чантите превзе модния пазар с разнообразни и стилни опции. Изборът е изключителен – от чанти през тялото до пазарски чанти. Марки като Pinko предлагат перфектна комбинация от лукс и удобство, а други като Guess носят нотка блясък със своя иновативен дизайн. Шикозните и съвременни чанти са запазена марка на Desigual, като успешно съчетават елегантност и гъвкавост за всяка жена.

Рокли: отдай се на женствеността

Когато говорим за елегантност и женственост, първата ни асоциация е дамската рокля. За сезон Пролет/Лято 2023 най-предпочитаните модели и цветове са плавните силуети, флоралните щампи и ярките нюанси.. От романтични и вдъхновени от винтидж стила, до модерни и смели решения –  TrendyolNUMOCO и Desigual завладяха сърцата на българските жени. Тези марки предлагат разнообразна гама от рокли, които да отговарят на всеки повод и личен вкус.

Дамски сандали: стил и комфорт

С настъпването на по-дългите и топли дни се изменя не само настроението ни, но и аксесоарите, които носим. Главни герои в най-слънчевите месеци от годината в гардероба на всяка дама се превръщат сандалите и обувките на ток. За лято 2023 комфортът е от ключово значение. Затова основен избор на дамите през този сезон са сандалите от естествена кожа и тези с каишка до глезена, които са едновременно стилни и удобни.  Сандалите с Холандски ток са друг популярен и класически избор, предпочитан заради своята елегантност и комфорт.

Колекцията от сандали на Liu Jo  излъчват изтънченост и стил – отличен избор за тези, които търсят по-елегантни обувки. Rieker, от друга страна, предоставят едновременно модерна и практична гама от сандали без никакво усилие. Hispanitas се открояват със своя уникален и моден дизайн, който гарантира, че всяка твоя стъпка е израз на увереност и класа.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply