36 отбора ще премерят сили на републиканския турнир по плажен волейбол „Нестле за Живей Активно!“

Днес на плаж Аспарухово стартират първите волейболни надпревари в  тридневния турнир, в които за финал ще се надпреварват 12 дамски и 24 мъжки отбора

 

Морската столица на България вдига състезателните градуси с началото на републиканския турнир по плажен волейбол на БФВ „Нестле за Живей Активно!“, организиран от волейболен клуб „Energy” и Община Варна и в партньорство със City Cash. Днес от 9 ч. до 18 ч. отборите ще играят по двойки на плаж Аспарухово, в съботния ден ще волейболната надпревара ще продължи по същото време и на същата локация. А в последния ден на турнира (неделя) след мачовете на финалистите, ще се състои награждаването на победителите.

„Лятото и плажът са едно чудесно време и приятно място да се заредим с витамин D, а плажният волейбол в допълнение дава още една възможност не само да се раздвижим, но и да премерим сили е екипната игра. За поредна година заедно с приятелите ни от Община Варна сме на плажа в Аспарухово и заедно ще аплодираме тези 72ма записали се в националния турнир, предпочели като нас да изберат движението и спорта“, сподели Нели Ангелова, мениджър Комуникации Нестле Югоизточен пазар.

Специален гост на уикендните мачове ще е и волейболната легенда Евгени Иванов – Пушката, който ще се включи като коментатор, ще допринася за активното настроение и ще наградите, предназначени за първите три места в категориите жени и мъже. Всички гости и участници на спортното шествие ще имат възможността да рестартират батериите с Nescafe 3в1 и да се радват на подаръци от „Нестле за Живей Активно“.

Събитието е част от календара на тазгодишното лятно издание на инициативата „Нестле за Живей Активно!“ и от спортния календар на дългогодишния партньор на инициативата Община Варна, и има за цел да промотира физическата активност и балансирания начин на живот като ключови компоненти от ежедневието на хората. За повече идеи как да се движим и храним през лятото, можете да посетите страницата на Нестле България и да следите за нови експертни съвети и тренировки, които ще подсигурят тонус и енергия през лятото.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply