Кампанията в подкрепа на Петър Жотев за следването му в Кеймбридж приключи успешно

По-малко от 4 месеца бяха необходими за събиране на немалката сума от 182 900 лв. 66 340 от които постъпиха по личната сметка на Петър и целевата сума на платформата Подкрепи.бг беше намалена на 116 560 лв.

Междувременно Петър се дипломира с отличие и грамота от директора за принос за издигане авторитета на Софийската математическа гимназия и спечели своя трети златен медал на международната олимпиада по биология в ОАЕ.

Петър безспорно е най-добрият млад български биолог. Доказват го многобройните му международни отличия и приемът му в един от най-престижните университети в света – Trinity College на Cambridge. Успехите му са успехи на цяла България. Точно затова и получи безпрецедентна подкрепа от хиляди българи, намиращи се у нас и по света. IT и фармацевтични компании застанаха зад него. Негови учители, съученици и много непознати за него хора.

Благодаря на всички, които дариха по кампанията и помогнаха за реализирането на моята мечта! Тепърва ще доказвам, че моят труд и успех ще създават блага за обществото!“ , сподели развълнувано Петър.

Не без значение бяха многобройните медийни изяви на Петър, както и подкрепата към него от известни в обществото ни личности. А доброволците от дарителската платформа Подкрепи.бг бяха плътно до него по пътя му към поредния успех.

Една от най-смислените инвестиции е инвестицията в образованието. Затова и ние в Подкрепи.бг приветстваме кампании в помощ на млади и амбициозни хора, които си поставят високи цели и ги следват, Ани Николова, активен доброволец в Подкрепи.бг

Само преди няколко седмици в Подкрепи.бг успешно се затвори друга образователна кампания на Самуил Николов, от Велико Търново, който успя да събере средства за следването си в един от най-престижните университети по Космически науки – Embry Riddle Aeronautics University и да стане първият българин, който е приет в такава специалност.

Повече информация за Подкрепи.бг:

 

    • Онлайн дарителска платформа изградена и поддържана изцяло от доброволци;
    • Неудържат комисиона от кампаниите и доброволците не получават заплата;
    • Основният принцип на Подкрепи.бг е безкомпромисна прозрачност и отчетност на кампаниите, като всички срещи се записват и качватв youtube канал;
    • Подкрепи.бг е open-source проект (с отворен код), което позволява на всеки IT специалист да разгледа кода, допринесе с нова функционалност и да се убеди сам в това, че не се удържа комисиона от кампаниите;
    • Платформата стартира миналата година август месец и в момента има 18 кампании, от които 10 активни и 8 успешно затворени;
    • До момента през платформата са набрани повече от 466 000 лв. дарения от 4183 уникални дарители.

Подкрепи БГ е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Има повече от 35 члена, като тук можете да прочетете повече за хората, които стоят зад проекта.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply