„Новата къща“ от Тес Стимсън изважда стари тайни наяве

Мечтаният дом крие стари тайни в заплетения роман на британската писателка

 

Колко далеч бихте отишли, за да получите дома на мечтите си? Да, онази къща, зад чиито стени винаги сте си представяли да живеете? Която изглежда сякаш е създадена специално за вас?

Ако съдим по зловещия психологически трилър „Новата къща“ от британската авторка на бестселърови романи Тес Стимсън, който вече е и на българския пазар, отговорът на тези въпроси е – „твърде далеч“. Сред страниците на този смразяващ разказ за най-мрачните човешки желания една къща ще стане ябълката на раздора в няколко наглед обикновени живота.

Бихте ли приели ключовете за „Новата къща“, за която си заслужава да умреш?

Стейси и Филикс Портър са щастливите собственици на Стъклената къща – архитектурно бижу, закътано в богаташките улички на Югоизточен Лондон, с прозорци от пода до тавана и приковаващо завистта на съседите. Двамата обаче искат да се разделят с богаташкия си имот, но не преди Стейси да намери перфектния купувач за него. Някой, който би направил всичко, за да има Стъклената къща. И да пази тайните ѝ.

Мили и Том Даунтън винаги са си мечтали да живеят точно в Стъклената къща и от години дебнат така дългоочаквания знак „Продава се“ най-после да се появи отпред. С граничещото си с мания хоби да разглежда – и прониква в – чуждите къщи, Мили знае всичко за дома на семейство Портър. И от мечтата ѝ я дели единствено продажбата на собствения ѝ дом, която трябва да стане достатъчно бързо.

Харпър и Кайл са работили усилено, за да достигнат статута си на популярни инфлуенсъри с милиони последователи и да осигурят на децата си живота, които те самите никога не са имали. В търсене на нов дом, те попадат на обявата на Мили и Том и веднага се влюбват в къщата им.

Три двойки. Две къщи. И една продажба, която пропада и повлича след себе си лавина от ужасни събития.

Защото „Новата къща“ не е просто история за недвижими имоти. Това е история, в която разумни рамки не съществуват, а амбицията е грозен плевел, който задушава мечтите и желанията на хората, обладава умовете им и помрачава разума им.

Героите в този модернистичен, заплетен и хипнотизиращ трилър съвсем не са тези, които изглеждат на пръв поглед. Защото между тях се крие и един психопат, чиито тъмни импулси излизат извън контрол. Но как се различава той от нормалния човек?

В „Новата къща“ Тес Стимсън ни кани да пристъпим през прага на умело изплетен разказ, в който границата между доброто и злото не е видима с просто око. А абсолютно непредвидимият му финал ще остане в съзнанието ви седмици наред…

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply