Канени сте на убийствено парти, на което „Всичко свършва в полунощ“ в новия трилър на Хариет Тайс

Авторката на трилърите „Кървавият портокал“ и „Лъжите, които изрече“ се завръща с майсторски нов роман, в който едно новогодишно празненство ще има фатален край

С „Кървавият портокал“ Хариет Тайс ни повлече в сложна плетеница от интриги, секс, убийства и съдебни машинации и завладя почитателите на психологическите трилъри у нас. А с „Лъжите, които изрече“ британската авторка доказа, че отлично познава и най-тъмните кътчета на човешката душа.

Сега българските читатели ще могат да се насладят на нова, напрегната и заплетена история от писателката и бивш адвокат по наказателни дела – романа „Всичко свършва полунощ“, в който едно парти ще предизвика истинска лавина от смъртоносни последици.

Юридическата кариера на Силви върви точно по плана, който тя внимателно си е изготвила в стремежа си да стане кралски адвокат. Личният ѝ живот, който често става жертва на професионалния, също най-после сякаш е влязъл в релси, след като Силви среща по-младото си гадже Гарет.

Но когато най-добрата ѝ приятелка Тес получава фатална медицинска диагноза, скелети от миналото започват да чукат на вратата на Силви. Опасявайки се, че не ѝ остава много време, Тес е измъчвана от угризения и иска да поправи злото, което смята, че те двете са извършили преди години. А това значи да се върне към случката от последната им година в гимназията, която Силви така усилено се опитва да забрави.

Но на хоризонта се задава новогодишно парти, което ще преобърне живота на Силви и ще ѝ припомни събитията с всичка сила. Фойерверки осветяват небето, а шампанското не спира да се лее. Но целта на това събиране не е посрещането на Новата година. А дълго чакано отмъщение, което ще завърши с убийство в полунощ.

Започвайки от финала на историята, Хариет Тайс ни повежда на изпълнено с напрежение и вълнение пътешествие по мрачните завои на миналото. И точно когато си мислите, че знаете накъде отива сюжетът, той прави майсторски рязък завой и отново ви запраща в неведение.

Умен, дързък и пристрастяващ, „Всичко свършва полунощ“ е първокласен трилър в духа на книгите на Клеър Макинтош, който ще ви накара добре да помислите на кого се доверявате.

„Изгарящо, брилянтно четиво. Хариет Тайс е на върха на майсторството в трилъра.“

Сара Пинбъра

„Трилър от класа със сложни и завладяващи герои.“

Клеър Макинтош

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply