River Park посреща първите си жители

Комплексът с АКТ 16 за първата си фаза от строежа на 110 къщи

 

Завърши първата фаза от строежа на River Park и комплекса вече разполага с АКТ 16. Всички 110 къщи, както и споделените пространства и инфраструктура са готови да посрещнат първите си жители. Очаква се собствениците да започнат да се настаняват в края на лятото, като постепенно квартала ще се превърне в истински дом за десетки семейства.

River Park е жилищен комплекс от ново поколение, разположен в полите на Витоша, само на крачка от центъра на столицата. Локацията е изключително удобна и предоставя възможност за бърза връзка с основни пътни артерии. Само на няколко минути се намира лифтът към Витоша, голям търговски център и магазин за мебели, както и спирки на градския транспорт и бъдеща метростанция.

Целият проект включва 352 модерни къщи, чието изграждане е предвидено в няколко етапа. През септември тази година се планира старт на строежа нa част от следващия етап. В него ще бъдат изградени общо 42 къщи, като към момента голяма част от тях са вече продадени. Втората фаза отново ще предлага предимно редови къщи, които са най-търсени от купувачите. С площ между 208 и 215 кв.м, те включват просторен партерен етаж с дневна, кухня, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, 2 бани и мокро помещение. Размерът на индивидуалните дворове за всяка къща варира от 60 до 245 кв.м. Освен редовите се предлагат и две къщи близнаци, както и 3 самостоятелни къщи.

RiverPark_Sofia-2

ОЩЕ ЗА RIVER PARK:

Зад проекта River Park стои Dynamic Group, компания с над 40 години международен опит в сферата на недвижимите имоти и инвестиции в милиарди евро в мащабни проекти по цял свят. В България оперира от 20 години, като инвестира предимно в индустриални имоти и търговски площи. Изграждането на River Park осъществява посредством дъщерното си дружество – Недвижими Имоти Дивелъпмънтс. Проектирането на River Park е поверено в ръцете на архитектурно студио „ИПА“. По мащабния проект са работили над 10 души от експертния екип на студиото. Проектирането на комплекса започва още през 2018 г. с изграждането на концепция и подготовката на редица креативни насоки. Удобната локация на River Park в подножието на Витоша осигурява впечатляващи гледки към града и планината. Планирано е над 80% от територията на комплекса да бъде заета от зелени площи и разнообразни растителни видове, които ще създадат усещане за гора и естествен преход между планината и града. Проектирането на ландшафта е поверено на Landscape Design Studio, чиято задача е цялата инфраструктура да бъде интегрирана в една естетически издържана и устойчива среда, която да приближи отново градския човек до природата. Незастроените площи са обособени в пикник зони, маршрути за разходки и бягане, детски площадки, спортни съоръжения на открито, зони за разходка на кучета и др. River Park е един от онези жилищни проекти, които се отличават с иновативна концепция за среда на живот и последователно реализиране на всеки етап от неговото изпълнение.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply