Алайнери – съвременна възможност за ортодонтско лечение без брекети

Усмивката е едно от най-естествените изражения на лицето. Тя предава положително послание на околните и кара човек да изглеждате приятелски настроен и позитивен. Усмивката всъщност е рефлекс, нещо, което често правим, без дори да се замисляме. Нищо не изпраща послание за щастие както красивата усмивка.

За да бъде една усмивка и красива обаче, е важно да имаме и хубави, подредени и здрави зъби. За щастие днес съвременната дентална медицина и ортодонтия дава много решения, които могат буквално да трансформират криви, изпъкнали или неправилно подредени зъби.

„Ортодонтското лечение е възможно да бъде извършено с брекети, различни видове апарати и все по-ефикасните съвременни алайнери. Те са изключително удобни. Пациентите могат да ги свалят, лесно да ги почистят и да бъдат лекувани с много по-малко посещения в денталната клиника. Много добра възможност за лечение на пациенти, които живеят в чужбина, възрастните пациенти които имат повишени изисквания за естетика и комфорт, а напоследък и при деца, които са със „съмнително добра хигиена“ – обяснява д-р Станимира Топчиева от Topchieva.bg в град Пловдив.

Брекетите са едно от най-ефикасните решения, когато става въпрос за ортодонтско лечение и вършат чудесна работа за изправяне на зъбите и подравняване на челюстта и напасване на захапката.

Съвременната дентална медицина има ново естетическо решение, което набира популярност изключително бързо – алайнерите. Те са сменяеми ортодонтски апарати, които се изработват от термопластичен материал, като предварително се взема отпечатък от зъбите. При лечението с алайнери с помощта на специален софтуер се прави Set-up. Изготвят се индивидуални, прозрачни, незабележими шини, които постепенно придвижват зъбите към правилната им позиция. Броят на алайнерите и продължителността на лечението зависят от степента на отклонението.

Добрата новина е, че българските пациенти вече могат да се докоснат до последното поколение на решения за ортодонтското здраве. 4D алайнерите правят революция в областта на изправянето на зъбите, които могат да коригират доста тежки деформации.

„4D алайнерите водят до ускорено лечение, тъй като чрез специално устройство – бустер се активират и сами променят формата си. Така един алайнер замества три в сравнение с традиционните. Това намалява броя на алайнерите и пести природата от ненужно замърсяване с пластмаса. Съкращава се и времето на цялото лечение. А това, което прави този тип апарати различни е самият материал, от който се изработва“, добавя д-р Топчиева от Dental Studio Topchieva, която е сертифицирана по единствената система с патент за 4D алайнери в света.

Други предимства на 4D алайнерите е, че за разлика от традиционните скоби, тези невидими алайнери са по-удобни за носене, не причиняват болка и дискомфорт на пациента, а наред с това намаляват и риска от орални заболявания.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply