Ники Захариев с първа международна награда

Музикантът Ники Захариев спечели първата си награда от Международния кино и телевизионен фестивал „Славянска приказка“.

Отличието е за принос в развитието и укрепването на културните международни връзки. При връчването на наградата изпълнителят благодари на директора на фестивала Елена Димитрова за отличието и уважението.

Неотдавна той гостува и в Българското Национално Радио в предаването „Познати и непознати“ с водещ Цвети Николова. „Благодаря ти Цвети за поканата и чудесния разговор. Благодаря, че излъчихме три песни по моя музика в ефира на БНР“ – написа Ники Захариев в профила си във Фейсбук.

На 22.09 той участва в Празника на град Кочериново, заедно с популярната изпълнителка Дивна.

Николай Захариев е носител на наградите: Златен медал за оперетен дует – гр. София;Надмощие на духа – 1-во място – гр. Велинград; Гран При в гр. Перник през 2014 г. Той също композира музика и е изпълнител в мъжкия вокален ансамбъл „Вокс Орфикус“, където е и музикален ръководител.

На 18 май т.г. Николай Захариев осъществява една своя мечта – да направи концерт-спектакъл, с който рестартира музикалната си кариера след пандемията и същевременно отбелязва 40 години живот и 27 години на сцената. Президентът Румен Радев му изпраща поздравление за юбилея.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply