Болерон прави революция в животозастраховането в България

Българските потребители вече могат да се възползват от един напълно нов за застрахователния пазар у нас продукт – първата онлайн застраховка Живот. Услугата се предлага от застрахователната платформа Болерон. Компанията оперира на българския пазар от началото на 2020 година като към момента предлага 28 застрахователни продукта на 11 застрахователни компании, като Автокаско, Гражданска отговорност, Пътуване в чужбина, Планинска застраховка, Застраховка имущество, Екстремни спортове, Здравна застраховка.

Продуктът „Застраховка Живот“ е на най-голямата американска животозастрахователна компания MetLife. Покритието е с лимит до 800 000 лева без изискване за провеждане на медицински преглед от клиента и обезпечава семейството на застрахования в случай на загуба на живот в следствие на злополука или заболяване.

Цената на застраховката се определя на база размера на желаното обезщетение, възраст на клиента и срок на застраховката. Самите плащанията по застраховката стават лесно онлайн, могат да бъдат автоматизирани чрез банкова карта на клиента, а скоро ще има и възможност за плащане чрез мобилните портфейли на Apple Pay и Google Pay.

„Бъдещето на застраховането е тясно свързано с технологиите и мисията на Болерон е да използваме тези технологии, за да направим най-значимите застрахователни продукти по-достъпни за всеки български гражданин. Дигитализирането на животозастраховането е поредната стъпка към тази дългосрочна цел на екипа ни“ – коментира изпълнителният директор на Болерон Александър Цветков.

Онлайн застраховките стават все по-популярни през последните години поради удобството и бързината, с които клиентите могат да получат оферта, да сравнят различни опции и дори да се застраховат изцяло през телефона. Чрез мобилното приложение на Болерон, клиентите могат да сключат всякакви застраховки за минути директно от мобилният си телефон. Цялата информация и всичките им документи се съхраняват в приложението, през което потребителите могат да управляват, плащат и подновяват застраховките си буквално за секунди.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply