Карла Бруни сподели, че е преборила рак на гърдата

Карла Бруни сподели в социалните си мрежи, че е била изправена пред сериозни здравословни проблеми. В кратко видео, публикувано в профила ѝ в Инстаграм, бившата първа дама на Франция разкри, че преди четири години се е борила с рак на гърдата.

55-годишният бивш модел държи плакати с посланието, което е искала да сподели с последователите си. „Хирургия, лъчетерапия, хормонална терапия, преминах през обичайния процес за лечение на този вид рак. Но имах късмет: ракът ми все още не беше агресивен. „Защото нямаше време да стане агресивен“, допълва тя.

Разкривайки, че всяка година си е правила мамография, Карла Бруни добави: „Ако не го бях правила всяка година, днес нямаше да имам лява гърда“. „Не правя този пост, за да ви разказвам подробности за здравето си. Това е отблъскващо за мен и дълго време се колебаех, преди да говоря за него“, признава съпругата на Никола Саркози.

Тъй като октомври е месец за борба с рака на гърдата, Карла Бруни обясни, че е споделила опита си, за да подчертае важността на редовните профилактични прегледи: „Правете си мамографии, животът ви зависи от това“, добави тя, превеждайки предупредителното си послание на английски, а след това и на италиански.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply