Цената на зъболечението е основна бариера – за всеки пети в България финансовите проблеми са пречка за достъп до дентална помощ

Дентална клиника предлага нова финансова програма за зъбни брекети с разсрочено плащане и без допълнителни такси

 

Здравето на зъбите и красивата усмивка имат важно значение за цялостното здравословно състояние и начин на живот на съвременния човек. Болните зъби могат да създадат дискомфорт и редица проблеми, които да повлияят негативно на работоспособността и качеството на живот. Въпреки това мнозина в България подценяват стоматологичните услуги и отлагат посещението при зъболекар, а основната причина за това очаквано се явяват финансовите препятствия. Цената на лечението е основна бариера и днес за всеки пети българин финансовите проблеми са пречка за достъп до дентална помощ. Това е алармиращ факт, който подчертава нуждата от иновативни решения.

„Този висок процент на хора, които не могат да си позволят необходимата стоматологична помощ, е проблем, който не можем да пренебрегваме. От една страна за голяма част от населението някои зъболекарски услуги са скъпи, а от друга – в цената на тези услуги е включена скъпа апаратура, върхови медицински технологии и най-вече – сериозен опит и познания на практикуващите в този бранш. Затова е трудно тази цена да бъде намалена осезаемо, без това да стане за сметка на качеството или на хората, работещи в бранша, които са отделили много години за своето образование и развитие. Въпреки това нашият екип се стреми да бъде част от решението и сме намерили подходящ начин да направим зъболекарските услуги по-достъпни“ – споделя Емил Калинчев, изпълнителен директор на Да Винчи клиник.

Като част от своята дългосрочна мисия да направи стоматологичните услуги по-достъпни за българските граждани, дентална клиника Да Винчи представи своята нова финансова програма, която има за цел да намали финансовата тежест върху пациентите. Предлагайки разсрочено плащане без допълнителни такси за зъбни брекети, екипът на клиниката дава възможност на повече хора да се наслаждават на качествени стоматологични услуги.

Зъбните брекети имат важно значение не само от естетична гледна точка, а и за здравето и правилното развитие на зъбите в дългосрочен план. А предлагайки ги при по-достъпни финансови условия, българската клиника прави тази широко – разпространена дентална услуга по възможностите на много повече граждани.

С новата си инициатива денталната клиника не само подчертава своя ангажимент към пациентите, а и показва разбирането си за реалните предизвикателства, пред които те са изправени. „Нашата цел е всеки да има възможността да се радва на красива и здрава усмивка, без да бъде притесняван от финансови проблеми“ – допълва Емил Калинчев.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply