Залози на киберспортове

През последните години залаганията на киберспортове станаха много популярни. Дори онези интернет потребители, които са безразлични към компютърните игри и  традиционните спортове, имат представа за тях.

Какво е киберспорт?

Киберспортът е състезание по игри, което се провежда с помощта на компютърни технологии в симулирано виртуално пространство.

Ежедневно се организират различни видове киберспорт на различни нива на състезание. В продължение на 13 години (от 2000 г. до 2013 г.) дори съществуваше своеобразен аналог на Олимпийските игри – международният турнир World Cyber Games. От 2014 г. турнирът не се провежда, въпреки че има подобни международни състезания.

Състезанията в киберспорта се провеждат между няколко отбора.

Правилата зависят от конкретната игра, на която се залага.

Причините за тази популярност на киберспортовете са няколко:

Достъпност. Онлайн залозите на киберспортове се приемат от повечето съвременни букмейкъри. За да заложите на резултата от дадено събитие, трябва само да погледнете в някой от популярните уебсайтове.

Спектакъл. Много хора се интересуват повече от гледането на състезания по киберспортове, отколкото от мачове на живо.

Игри за няколко играчи. Според собствениците на големи компании, занимаващи се с разработването на компютърни игри, хората са по-заинтересовани да играят, когато знаят, че от другата страна не е изкуствен интелект, а истински човек. От тяхна гледна точка програмираният интелект е предвидим, докато човешкият не е. Естествено продължение на игрите за няколко играчи беше възможността да ги гледате онлайн и да залагате за победителя.

Относителна простота. Нека сравним например със залаганията на футбол. Ако сте професионален играч в областта на спортните залози, трябва постоянно да следите редица събития: здравето и настроението на всеки състезател, контузиите, спецификата на даден мач, състоянието на повърхността на терена, метеорологичните условия и т.н.

Как да залагаме на киберспортове

Основното правило за постоянни и успешни залози в киберспортовете е внимателното и педантично проучване на всички особености на играта. Познавайки всички нюанси, можете лесно да печелите истински пари.

Два важни фактора влияят върху ефективността на залаганията в света на киберспортовете:

Информираност. Винаги трябва да сте наясно със събитията. Това е по-лесно да се направи, отколкото във футбола: в международните състезания участват много по-малко компютърни играчи от най-висока класа, отколкото, например, футболисти. Въпреки това трябва да сте в крак с всички промени.

Практика. Дори да сте информирани за всичко, което се случва в света на киберспорта, но да не можете да използвате тези знания, ще загубите.

Ако разполагате с изчерпателна информация за състезанията по киберспортове, имате разработена и доказана стратегия и постоянно практикувате, е много вероятно да спечелите голяма сума.

Как да намерите сайт за залагания

За да започнете да играете в света на киберспортовете, трябва да намерите букмейкър, който е специализиран в такива залози, например INBET . Трябва да се отбележи, че много фирми работят изключително с традиционни спортни събития и предпочитат да не се занимават с интернет игри.

Струва си да започнете с малки суми, да го проверите за коректност, лекота на депозиране и теглене и други условия. Трябва да разгледате и отзивите на реални играчи в профилните форуми.

Няколко съвета за тези, които искат да залагат на кибер спортове редовно, а не само еднократно:

Събирайте и анализирайте статистическа информация. Благодарение на нарастващия брой букмейкъри тя е все повече и повече. В същото време не бива да забравяте, че всички отбори, на които можете да залагате, са професионални и всеки от тях може да „стреля“.

Бъдете спокойни и безпристрастни. Основният проблем на всички играчи, които залагат, независимо от спорта, е субективността и пристрастеността.

Общувайте в профилните форуми и социалните мрежи. Повечето професионални спортисти имат профили в Twitter или Facebook и периодично публикуват вътрешна информация.

Не залагайте на уговорни мачове. Те съществуват, но са изключително малко и всеки от тях се следи от организаторите на състезанието.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply