Нови хоризонти за себеизследване ще видим в най-новия сетивен спектакъл-лабиринт МЕТА ЛИЧНО от Театър на сетивата София

Първите представления за годината ще бъдат през февруари 2024 г. в ОКИ-Културен дом „Красно село“

 

На 10 и 11 февруари Театър на сетивата София ще представи най-новото си творение – сетивния спектакъл – лабиринт МЕТА ЛИЧНО. Представлението ще се разгърне на територията на ОКИ-Културен дом “Красно село”, където се игра и бутиковият спектакъл на колектива “Бял лист”.

МЕТА ЛИЧНО е спектакъл за взаимо-действието и синергията между елементите на една колективна мета-Аз личност в лицето на творческия екип на театъра, която твори и излъчва хармония в един непрекъснат процес на съзидание, естествен колкото дишането. Творческата мощ на тази мета-Аз личност надхвърля въображението и е способна да превърне подземния комплекс от празни помещения на Културния дом Красно село в пълнокръвен жив свят, който взема елементи от познатата реалност, за да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в ансамбъл от фантастични арт инсталации, обитавани от необикновени герои и свързани от мета-логика, напомняща за сюрреализма.

Къде започвам Аз и свършват Другите? При границите на телата ли? И има ли Други изобщо? Това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост. Границите между вътре и вън, между видимо и невидимо, между делнично и съкровено. Това е спектакъл-опит за докосване до безграничното, което може да се окаже МЕТА ЛИЧНО.

Представлението е следваща стъпка в биографията на „Театър на сетивата София,” целящо да разшири сферата му на действие, както и средствата за въздействие като използва синергията, създадена при срещата на различни творчески професии в рамките на креативно-изследователския процес. Чрез него творците изследват възможността за генериране на нови наративи при взаимодействието на млади и утвърдени сценографи с артистите от екипа на Театъра, в контекста и пространството на една пълна с необичайни възможности сграда – ОКИ Културен дом – Красно село.

В последните години в работата на „Театър на сетивата София“ се засили тенденцията ПРОЦЕСЪТ на подготовка и изграждане на всеки следващ спектакъл да бъде преживяван като също толкова значим и важен, колкото и самият спектакъл. Екипът на Театъра вече гледа на двете като на единна цялост-процес, в който изкуството и животът се смесват по такъв начин, че вече трудно биха могли да бъдат разграничени.

“Нашето изкуство става нашият живот и нашият живот се превръща в изкуство.

Проектът МЕТА ЛИЧНО без съмнение е следващият етап от пътя ни в тази посока.” разказва Михаил Димов,творчески директор на Театъра.

Хармоничното взаимо-действие и играта между отделните елементи на тази мета-Аз личност осигуряват енергията и вдъхновението за осъществяването на мощна трансформация, случваща се колкото във външния свят, толкова и във вътрешния, невидим за обичайното зрение. Накрая двата свята се събират в единна цялост, намираща се в диапазона от пълна тишина, тъмнина и неподвижност до феерията на един спектакъл, смайващ със своята креативност и сила на въздействие. Този спектакъл е знак, доказателство и метафора за МЕТА ЛИЧНОстта на своя създател и очертава нови хоризонти за себеизразяване и живот = изкуство. Да бъде!

КОГА: ​​10 и 11 февруари 2024 г. от 18 до 21 ч.

КЪДЕ: ОКИ Културен дом „Красно село“.

Гр. София, бул.“Цар Борис ІІІ“ № 41 – https://maps.app.goo.gl/iHe2bvkgZrHCnig26

БИЛЕТ:

Еarly birds – 80 лв. (ограничени количества)

Редовна цена – 100 лв. на  www.sensorytheatresofia.com,

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта.

Продължителност: 90 мин.

ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР на следния линк –

Какво е театър на сетивата?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание. Повече за метода, можете на прочетете ТУК.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply