Издателство Noble Star Books представя „Картографите“ на британската актриса Тамзин Мърчант

Детският роман е продължение на успешния дебют „Шапкарите“ – едно магическо детско фентъзи, което ни пренася във великолепния и пъстър свят на майсторите Шапкари.

Главната героиня Кордилия Хатмейкър е изучила семейните тайни на шапкарството – занаят, чрез който майсторите вплитат магия в шапките, които правят. Един ден баща й – Просперо Хатмейкър, изчезва в морето и тя трябва да го открие, преди да е станало твърде късно. Кордилия успява да предотврати война между Англия и Франция в първата книга от поредицата, но така и не успява да намери баща си. В телескопа му открива тайна карта и закодирано послание. И се отправя в търсене на баща си из Лондон в опит да разчете картата… Това, на което не очаква да попадне, е тайното общество на Картографите. Както и да научи, че магията е навсякъде около нас – само ако знаеш къде да гледаш…

И така… Кои са Картографите? Никой не е чувал за тайното им общество, но по какъв начин те са свързани с поредната доза неразбории в Лондон?

Всички приятели и почитатели на детските вълшебни романи могат да научат как се правят карти и да се запознаят с най-новите приключения на Кордилия Хатмейкър на специално събитие.

Книгата „Картографите“ ще бъде представена на 17-и февруари 2024 г. от 11.00 ч в сградата на Съюза на архитектите в България на ул. Кракра 11, етаж 2.

Специален гост на събитието ще бъде гл. ас. д.р Евгения Сарафова, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и експерт по ГИС и дистанционни изследвания. Всички присъстващи деца и техните родители ще имат възможност да се включат в картографска работилница.

Романът е подходящ за деца на възраст 9 – 12 години.

Тамзин Мърчант е актриса и автор на детски фентъзи романи; родена на 4 март 1987 г. в Хейуърдс Хийт, Великобритания. Тя израства в Австралия, Южна Африка и Дубай, преди да се премести в Англия в ранните си тийнейджърски години.

Тамзин Мърчант е актриса от седемнайсетгодишна възраст. Работата й я води на пътешествия из целия свят и през времето. Чрез ролите си е била в епохата на Тюдорите, във Викторианската епоха, в Якобитската и Джорджианската епоха. Оцеляла е по време на Блицкрига през 1940 година и е издъхнала от пневмония по времето на крал Едуард. Била е извънземно, вещица, обречена кралица, буен шотландски воин и непокорна бегълка от висшето общество. Най-известната й роля е на Джорджиана Дарси в „Гордост и предразсъдъци“. „Шапкарите“ е първата й книга.

Запитана откъде е получила вдъхновение за света на Шапкарите и своята героиня Кордилия Хатмейкър, Тамзин отговаря: „Един сън! Сънувах вълшебните Шапкари една нощ, докато снимахме Carnival Row, където има много прекрасни шапки. Събудих се с ясната представа за свят, в който живее вълшебното семейство Хатмейкър, които изработват шапки.“

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply