Топла вода, билкови и пикантни чайове, сок от сливи, зелени сокове или смутита и кефир. Това са най-подходящите напитки, които трябва да се пият за добро храносмилане, сочи проучване.
Когато храната или течността попадне в тялото, тя преминава през хранопровода до стомаха, където се разгражда от храносмилателни ензими. След това навлиза в червата, където хранителните вещества се абсорбират в кръвта.
По време на този процес бактериите в червата играят важна роля в храносмилателната функция. Всъщност разрушаването на чревните бактерии е свързано със затлъстяването и възпалителното заболяване на червата.
Проучванията показват, че редовната хидратация е от ключово значение за храносмилането, а топлата вода, билковите чайове и някои сокове също могат да намалят възпалението и да помогнат за подобряване на здравето на червата.
Сред проблемите с лошото храносмилане са наднорменото теглото и болките в стомаха.