Издателство Колибри представя „Минало несвършено“ на Александър Чобанов и Владимир Полеганов

На 1 март излезе от печат „Минало несвършено“ – криминален психологически роман по култовия сериал на NOVA „Отдел „Издирване“. Майсторски замислена, динамична и завладяваща история, която разширява света на героите от екрана и позволява на читателя да надникне в най-съкровените им мисли! Премиерата на книгата ще се състои на 21 март от 19:00 ч. на сцена ДЕРИДА (Derida Dance Center).

„Ченгетата, които винаги сляпо следват буквата на закона, рядко са онези, които после пишат историята.“ Така започва „Минало несвършено. Роман за отдел „Издирване“ (художник на корицата: Стефан Касъров, 296 стр., цена: 20 лв.), дело на двама утвърдени писатели и сценаристи с впечатляващ творчески път. Читателят узнава, че в есенна София е извършено мистериозно убийство. То, изглежда, е дело на психопат, а почеркът е бегло познат. Инспектор Камен Петков и колегите му от отдел „Издирване“ към МВР веднага се залавят с разплитането на случая, но вместо да стигнат до истината, отварят вратата към лабиринт, в който миналото е по-живо от настоящето, а приятелите са по-опасни от враговете. А в най-дълбоките сенки на лабиринта някой без лице дърпа конците на полицаи и престъпници, на виновни и невинни, на живи и мъртви… 

Александър Чобанов е писател и сценарист. Автор е на сборниците с разкази „Колекция 18“ (Голямата награда „Южна пролет“, 2008 г.) и „Летен следобед“ и на романите „Хлапета“, „Неотминало“, „Дъждът оставя следи“. Сценарист е на някои от най-разпознаваемите български сериали: „Под прикритие“, „Дяволското гърло“, „Отдел „Издирване“, „Съни Бийч“ и др. Член е на Британската асоциация на криминалните писатели (CWA) и на Американската асоциация на авторите на трилъри (ITWA).

Владимир Полеганов (р. 1979 г.) завършва клинична психология и творческо писане в СУ „Св. Климент Охридски”. Разказът му „Кладенецът“ печели втора награда на Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“. През 2015 г. „Птиците” е включен в антологията “Best European Fiction” на издателство Dalkey Archive Press. Негови творби са публикувани в списанията „Следва“, „Море“, “Страница” и “Granta България”, както и в „Литературен вестник“ и Drunken Boat. Автор е на сборника с разкази „Деконструкцията на Томас С.“ и на романа „Другият сън“, удостоен с Голямата награда на книжарници „Хеликон“ за българска проза.

Премиерата на книгата ще се състои на 21 март 2024 г. от 19:00 ч. на сцена ДЕРИДА в присъствието на авторите Александър Чобанов и Владимир Полеганов и със специалното участие на актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply